NIEUWSARCHIEF

Februari 2024

SENNA PENNING NIEUWE SOLUTIONS - VERHAGEN VASTGOED MAN OF THE MATCH

VDL-aanvaller Senna Penning had een belangrijk aandeel in de 6-1 overwinning die VDL boekte in de uitwedstrijd bij SEV. VDL is daardoor naar de derde plek op de ranglijst geklommen, dicht achter de nummer twee.

Senna was op zijn vertrouwde linksbuiten plek een plaag voor de verdediging uit Leidschendam. Hij scoorde zelf twee goals en had vele acties binnendoor en buitenom, met vele voorzetten. Het is mooi om te zien dat deze aanvaller, die al voordat hij zes jaar was bij de F-pupillen begon, al zo vroeg een status als eerste elftalspeler heeft verworven.

VDL 1 heeft dus zaterdag goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij SEV ruim te winnen. We begonnen met veel druk naar voren, wat ons direct een paar mogelijkheden opleverde.

Een afvallende bal kwam bij Stef terecht, die hem met een prachtige lob van afstand over de keeper, net onder de lat legde, 0-1.

In het eerste kwartier kwam SEV nog wel eens op de counter er uit, daar werd het soms nog wel eens gevaarlijk voor VDL. Een zo’n aanval werd tot corner gemaakt voor SEV, deze kwam hoog voor, werd half weg gewerkt en door een speler van SEV op rand 16 mtr gebied met een droge knal, buiten bereik van de keeper, in de hoek geschoten, 1-1.

 Daarna schakelde VDL nog een tandje bij en kwam er aanval op aanval. Rodney scoorde een mooie spitsengoal uit de draai, 1-2.  Melvin bleef over die rechterkant opkomen en had een mooie assist op Tygo, die hem van dichtbij in kon koppen, 1-3.

Het moet ook gezegd, Tygo deed het fantastisch op 10, achter de spits. Net voor rust was het Senna, die weer als vanouds op dreef was aan de linker kant, die de 1-4 maakte. SEV liep gedesillusioneerd het veld af voor de rust. VDL gaf hen geen ruimte en zorgde dat de bal al weer afgepakt was voor de middenlijn.

Na de thee, pakten we de draad weer op en scoorde alweer Senna de 1-5 na twee minuten.

Hierna ging VDL wat temporiseren, maar hield wel de controle over de wedstrijd. In de 60e min volgden de eerste twee wissels van vier. Een van de invallers was Reinder, die slim met een ‘verwoestend’ rollertje zijn goaltje meepikte in de 80e min.

Met dit resultaat houdt VDL de aansluiting op de bovenste ploegen in de poule. Volgende week zijn we vrij, en 2 Maart volgt de uitwedstrijd tegen SEP in Delft.

Komende week, op Dinsdag 20 Feb heeft VDL 1 nog wel een oefenwedstrijd tegen PPSC 1, thuis om 20:00

STAND:

1. Zoetermeer 11-28

2. Vredenburch 11-28

3. VDL 12-25

4. Maasdijk 10-23

5. Quintus 11-18

6. DHL 11-14

7. SEP 11-12

8. SEV 12-10

9. MSV'71 11-6

10. RVC Celeritas 11-5

11. Deltasport 11-4

*1 club is uit de competitie genomen.

 


IEDERE SPELER VANAF NU MET BIDON (EIGEN DRINKEN) NAAR WEDSTRIJD

Voor sportclubs en verenigingen gelden sinds 1 januari 2024 nieuwe regels voor het gebruik van plastic wegwerpbekers. Deze bekers mogen bij sportclubs niet meer worden aangeboden.

Dat betekent dat wij, nu de bestaande voorraad zo goed als op is, onze leden en vooral de jeugd vragen vanaf nu elke wedstrijd je eigen bidon met drinken mee te nemen voor in de rust.

VDL wijst ook de tegenstanders hierop. Overigens hebben tal van verenigingen al eerder deze stap genomen en is VDL gevraagd de teams te wijzen op het feit dat spelers en speelsters hun bidon meenemen naar uitwedstrijden.

Denk er dus aan om bij de eerstvolgende wedstrijd een eigen bidon of beker mee te nemen. En hou er rekening mee dat alle verenigingen in Nederland te maken hebben met deze verandering.

 


WENNO WAGENAAR NIEUWE VOORZITTER STICHTING VRIENDEN VAN VDL

Zoals iedereen weet verkeert VDL in de gelukkige omstandigheid dat al decennialang de Stichting Vrienden van VDL de voetbalvereniging VDL op een prachtige manier ondersteunt.
Dit heeft in al die jaren op vele manieren plaatsgevonden. Denk aan de aanleg van kunstgrasvelden, nieuwe kleedaccommodatie, nieuwe entree, renovatie oude kleedkamers, terras met buitenbar, LED-veldverlichting etc. De stichting zorgt ook week in week uit voor de aansturing van de mannen van de onderhoudscommissie voor het totale onderhoud van het complex.

Daarnaast is het bestuur van de stichting veelvuldig bezig met het maken van plannen, in overleg met het voetbalbestuur en de accommodatiecommissie.

Het huidige bestuur van de Stichting is echter op een leeftijd gekomen dat er moest worden gezocht naar verjonging. Het doet de huidige bestuursleden Arnold van Beurden, Wim Tuit en Leo van der Maarel, de laatste twee zijn al bijna 72 jaar lid bij deze mooi voetbalclub, deugd dat dit nu is gelukt.

Op korte termijn wordt Wenno Wagenaar officieel aangesteld als voorzitter van de Stichting Vrienden van VDL, treedt ook Marco de Groot toe tot het bestuur en wordt Marieke van der Kraan adviseur van de Stichting vanwege haar expertise op het gebied van sportcomplexen en facilitaire zaken.

Wie is Wenno Wagenaar?

Dat lijkt een vraag die iedere VDL’er kan beantwoorden, maar toch willen we ook voor generaties die hem niet persoonlijk kennen even voorstellen.

Wenno is 65 jaar en is zijn hele leven dierenarts in Maasland en omgeving geweest. Hij is sinds twee weken gestopt met werken en gaat nu genieten van zijn pensioen. Daarnaast is hij al decennia een scheidsrechter met aanzien binnen onze vereniging die ongelooflijk veel duels van met name de jeugd al heeft gefloten. Altijd bereid om er te staan voor de voetballers. Maar nu dus ook bereid om een deel van zijn nieuwe vrije tijd te besteden aan een veel groter aspect van onze vereniging VDL. Bij VDL stelden we Wenno even een paar korte vragen.

Waarom vind je dit een mooie uitdaging?

,Wenno Wagenaar: , het bestuur van de Stichting heeft mij en Marco benaderd om het stokje over te nemen bij de Stichting. Marco gaat zich mede vanwege zijn achtergrond in het bedrijfsleven met financiën bezig houden, Marieke wordt technisch adviseur, want zij weet zoveel van de velden en complexen. Ik weet nog niet of we er direct een derde persoon erbij zoeken. Dat zou kunnen. We zouden ook graag zien dat er een sponsorcommissie in het leven wordt geroepen. Dat zou goed zijn voor VDL.’’

Waarom vind je de Stichting belangrijk voor de vereniging?

,,Het is fijn als we het bestuur van de voetbalvereniging kunnen ontlasten met financiële zaken en als we ons bezighouden met de werkgroep die hier elke week op het complex actief is met het onderhoud. En het is belangrijk voor de continuïteit van de vereniging dat we het werk binnen de Stichting voortzetten, ook richting de gemeente Maassluis.’’

We zitten wel meteen in de transitie naar nieuwe velden?

,,VDL heeft echt een prachtig sportcomplex, maar het heeft ook genoeg uitdagingen om het weer te vernieuwen en bij te houden. Nu zijn we al weer druk bezig met het op orde brengen van de drainage. Daar moet serieus werk aan verricht worden.’’

“We zijn echt groot geworden als club. Jammer dat het echte gras op het tweede veld daardoor moet verdwijnen. Want er gaat niets boven echt gras. Maar ten opzichte van andere clubs die zoveel leden hebben als VDL, hebben wij eigenlijk maar weinig velden. Het betekent dat we op alle dagen elk veld moeten kunnen bespelen. Daarvoor is een vierde kunstgrasveld noodzakelijk.’’

Ben je trots op de bloei van de club?

,,Als je toch ziet hoe groot het meidenvoetbal bij VDL ook is. Ik zei laatste nog tegen Peter Doorschodt, weet je nog dat we 20 jaar geleden zo hard moesten trekken om het vrouwen- en meidenvoetbal verder van de grond te krijgen. Ook bij de jongens is er een gigantische groei geweest. Al die jeugd willen we voldoende mogelijkheden bieden om te kunnen trainen en spelen. Daarom gaan we eerst met de velden aan de slag en op enig moment zullen we ook wat aan de kantine willen doen.’’

Je werd nog wel eens weggeroepen voor een koe die moest bevallen. Is dat echt voorbij?

,,Ik ben nu net een paar weken met pensioen. Als het heel druk is, mag je me bellen heb ik gezegd. Maar dat is nog niet gebeurd.

In het verleden had ik voor veel dingen vaak niet de tijd. Ik ben 40 jaar dierenarts geweest en in alle eerlijkheid heb ik door het werk nu ook een paar versleten duimen. Het kraakbeen in de gewrichten is weg. Dat is ook de reden dat ik anderhalf jaar eerder ben gestopt.’’

 


Resultaten 1 - 3 van 3

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • NDS
    NDS
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Heineken
    Heineken
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Kugeko
    Kugeko
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • Windmill
    Windmill
  • Dairco
    Dairco
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • Rabobank
    Rabobank
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Wallcare
    Wallcare
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • Toll
    Toll
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • P. Looije
    P. Looije
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • Argeweb
    Argeweb
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • ING
    ING
  • Hoek Glas
    Hoek Glas
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • De Salon
    De Salon
  • Vecom
    Vecom
  • Euro Products
    Euro Products
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life