NIEUWSARCHIEF

Maart 2023

IN MEMORIAM: WOUTER KOSTENSE 1981 - 2023

 

 Vereniging VDL kapot van overlijden voetballer en jonge vader (41)

 

 

Avonturier en echte sportman Wouter een inspiratie voor velen

 

Met groot verdriet heeft de vereniging VDL kennis genomen van het overlijden van VDL-speler en jonge vader Wouter Robert Kostense (41). In een grote vereniging als die van VDL maken we elk jaar wel wat verdrietige momenten mee, maar het verlies van deze nog zo jonge sportman, die graag jeugdcoach wilde worden bij zijn zoontje Luuc en de overige kiddies hakt er enorm in. Jong, energiek en een hart van goud.

 

Wouter was de liefhebbende man van Caroline en supertrotse vader van de kleine Luuc, die sinds een klein jaartje bij de kiddies actief is. En sportief als hij altijd al is, wilde Wouter ook zijn steentje bijdragen op de woensdagmiddagen. Door problemen met zijn gezondheid lukte dat niet altijd. Hij probeerde het, als hij zich sterk genoeg voelde, wel. 

Bij Wouter werd enkele jaren geleden een agressieve bloedziekte ontdekt, die met zware chemokuren werd bestreden. Met zijn kenmerkende strijdlust, dapperheid en positieve inslag ging hij het gevecht aan en dat leek redelijk succesvol te zijn. Totdat een aantal weken terug dat de teruggekeerde ziekte niet te lijf kon worden gegaan meer met medicijnen. Die sloegen niet aan en daarna trad in korte tijd een heel zieke periode aan waarbij Wouter op zondag de spreekwoordelijke lijn van zijn immer hemelse kite onder de zon van het leven moest loslaten.

Stoere surfer

Met zijn soms onafscheidelijke kite kon  juist de stoere surfer Wouter heel veel jaren alle woeste golven en zeeën bedwingen. Over de hele aardbol ging onze VDL’er de strijd met de natuur aan. Hij genoot er intens van. Spectaculair zijn de beelden waarop hij letterlijk door de lucht boven de branding in verre, zonnige oorden vliegt. Je hoeft maar naar zijn facebook pagina te kijken om te verdwalen in de meest schitterende beelden.

Het leven van Wouter speelde zich ook werkelijk niet af op een paar honderd vierkante meter gras, waarop hij overigens ook aardig uit de voeten kon. Hij was een fanatieke, mega-fitte voetballer die, zoals zijn vriend Arie Moerman deze week nog beschreef, tot zijn eigen verbazing in het eerste elftal van VDL terecht kwam.

,,De trainer van het eerste stond te kijken bij het tweede elftal en zag een wedstrijd waarin voor Wouter echt alles goed ging. Alles lukte en alles viel goed. De trainer haalde hem meteen naar het eerste team. Wouter vond het mooi, maar koos er na een half jaartje toch voor om weer bij zijn vrienden in het tweede te duiken’’, aldus Arie.

Avonturen

Avonturen beleven, ver buiten de stadsgrenzen van Maassluis, van Vietnam tot Bolivia, van doodenge wegen langs kilometers diepe ravijnen tot duiken naar de bodem van zeeën in Azië. Hij beklom bergen, ging met helicopters naar besneeuwde toppen, alles op deze aardbol wilde Wouter gezien en gedaan hebben. Er zullen weinig mensen zijn die zoveel gereisd hebben en zo actief op vakantie gingen als hij.

Je gunt het zo’n jongen, die hier (foto boven) met zijn vrienden poseert tussen de bevolking in Zuid-Amerika om alles uit het leven te halen. Veel avonturen deelde hij ook met zijn vrouw Caroline. Vanaf jongs af aan waren ze samen sportief en zochten ze uitdagingen. Ze stoven samen naar beneden vanaf besneeuwde bergtoppen.

Leven compleet met kleine Luuc

Maar niets was zo mooi voor dit prachtige stel als de komst van de kleine Luuc bijna vijf jaar geleden. Een prachtig kereltje, die voor Wouter het leven compleet maakte. Dat Luuc en Caroline in de bloei van hun leven nu andere avonturen zonder Wouter moeten gaan beleven is hartverscheurend en nauwelijks voor te stellen.

Ook voor de ouders van Wouter, Jaap en Ria Kostense, zijn iets oudere zus Fennie is het verdriet immens groot. Zij weten hoe Wouter genoot van zijn reizen, van zijn sportieve leven en van zijn gezin. Ze kunnen alleen maar trots zijn op de man die hij is geworden, want Wouter was een man met een brede glimlach op zijn gezicht en een heel sociaal karakter.

Impact op teamgenoten

Zijn optimisme en levenslustige houding vormde ook jarenlang een inspiratie in de voetbalteams van VDL waarvoor hij uitkwam. De laatste jaren was dat in het vierde elftal op zaterdag, nadat hij dus lang hoger had gespeeld. Ook bij zijn teamgenoten van VDL 4 heeft het verlies van Wouter voor een enorme impact gezorgd.

Het bestuur en de hele vereniging VDL denken in deze periode aan Caroline, Luuc, zijn ouders en zus Fennie, alsmede aan alle andere familieleden. We wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Wouter zal voor velen van ons een inspiratie blijven, want als iemand heeft laten zien hoe je veel uit het leven kunt halen en hoe wilskracht je ver kan brengen, is hij het.

Donatie aan kite4life.nl

De familie heeft inmiddels een rouwkaart gedeeld, waarop we kunnen lezen dat het de wens van Wouter was om in plaats van bloemen een donatie te geven aan de stichting Kite4life, die hij al jaren een warm hart toedroeg. Ga daarvoor naar www.Kite4life.nl

We roepen al onze leden en mensen die Wouter een warm hart toedroegen op om een donatie te doen.

Afscheid maandag 3 april

Maandag 3 april om 11.00 uur wordt afscheid genomen van Wouter in de aula van crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam. Aansluitend wil de familie graag op informele wijze samen zijn om fijne herinneringen aan Wouter met elkaar te delen.

 

 


Echte liefhebber Hendrik Stobbe sponsort VDL vanuit Groningen!

Wat een waanzinnig leuke sponsoren hebben wij toch als vereniging. Neem nu Hendrik Stobbe (54), zelf een geweldige voetballer geweest op amateurniveau.

Wie zegt u? Hendrik Stobbe? Niet van gehoord? En u loopt elke week meerdere keren langs zijn deur! Ja, echt. Iedere VDL’er kan bij Hendrik met de deur in huis vallen.

Want deze toffe metselaar, die zijn eigen metselwerken verzorgt voor particulieren en bedrijven als zzp’er, is een van die schitterende deursponsors op ons mooie complex.

Maar weet u wat het verhaal nou nóg mooier maakt? Hendrik komt hier helemaal niet uit de buurt. Hij is waarschijnlijk de verst gelegen sponsor van onze club VDL. Hij zit in Groningen!

Adamas-verkoper

Maar Hendrik blijkt gewoon te zijn gevallen voor de sponsorcharmes van VDL’er en verkoopleider bij Adamas (diamantboren en zagen in Maasdijk). Hendrik is namelijk buiten zijn werk als metselaar ook verkoper in de buitendienst en samen met Robert neemt hij elke maandagochtend even de prestaties van Feyenoord door.

,,Ja, dat is zo ontstaan en we praten dan behalve over het werk altijd even over Feyenoord en het amateurvoetbal. Zo ben ik door Robert bij VDL terechtkomen. Die gozer kan maar niet ophouden over zijn club, hahaha…’’

,,Vanuit die lichte aandrang heb ik toen maar besloten om vanuit Groningen een deur te sponsoren bij VDL. Hartstikke leuk, joh. Mooi om daar onze naam op de deur te hebben en zo iets te mogen bijdragen aan het amateurvoetbal.’’

Dat Hendrik die liefde voor het voetbal blijft houden zegt veel over de ware liefhebber die in hem schuilt. Want wat wij niet allemaal weten is dat deze topper op de amateurvelden werkelijk een topper was. Op zijn zestiende jaar stond hij al in het eerste elftal van Wilper Boys en dat bleek niet het eindstation te zijn.

Topper in hoofdklasse

Op zijn 18e jaar was hij al stevig in trek bij Drachten in de hoofdklasse van het zondagvoetbal, destijds het allerhoogste niveau achter de profs. In de strijd om de KNVB-beker kwam hij toen al in Maassluis voetballen als hij het tegen onze buurman Excelsior M moest opnemen. (We hopen wel dat je toen gewonnen hebt, Hendrik…).

Op zijn 35e jaar zette Hendrik een punt achter het voetballen in de hoofdmacht en nu speelt hij, zoals hij dat noemt, bij de 45 plussers bij Marum.

We vinden het super dat Hendrik onze club en Robert zo hoog in het vaandel heeft staan en daarom vinden we het ook verdiend om hem er eens even uit te lichten. (We zijn wel blij dat je gewoon voor een deur hebt gekozen, Hendrik, en niet die ingang met je metselwerk hebt opgevuld… ?)

Ook sponsoren bij VDL?

Heb jij ook interesse in de sponsoring van een deur of wil je een reclamebord langs onze mooie velden? Neem contact op met Robert van der Oest 06 26 396 566.


Resultaten 1 - 2 van 2

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

 • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  Wissenburg Jacht & Autobedrijf
 • Johan van Balen BV
  Johan van Balen BV
 • Heineken
  Heineken
 • Wens Uitzendbureau
  Wens Uitzendbureau
 • VHC Kreko Moerdijk
  VHC Kreko Moerdijk
 • Rookvrije Generatie
  Rookvrije Generatie
 • Hoek Glas
  Hoek Glas
 • Hotel Maassluis
  Hotel Maassluis
 • Funny Kids Store
  Funny Kids Store
 • Van Kortenhof
  Van Kortenhof
 • P. Looije
  P. Looije
 • Ernst Abbas
  Ernst Abbas
 • Accept Systems
  Accept Systems
 • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
 • Van Dijk Maasland BV
  Van Dijk Maasland BV
 • Restaurant De Ridderhof
  Restaurant De Ridderhof
 • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
 • De Salon
  De Salon
 • Kugeko
  Kugeko
 • Allport Netherlands
  Allport Netherlands
 • IJdo Financiële Dienstverlening
  IJdo Financiële Dienstverlening
 • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
 • Byonda Kroon Fotografie
  Byonda Kroon Fotografie
 • Klasmann-Deilmann Benelux
  Klasmann-Deilmann Benelux
 • Rabobank
  Rabobank
 • NDS
  NDS
 • Solutions Uitzendbureau
  Solutions Uitzendbureau
 • Toll
  Toll
 • M&M Tomaello
  M&M Tomaello
 • Marien van Eijmeren
  Marien van Eijmeren
 • Jip Regtop Fysiotherapie
  Jip Regtop Fysiotherapie
 • Lely Industries
  Lely Industries
 • Alfa Grieks Restaurant
  Alfa Grieks Restaurant
 • ING
  ING
 • Hooymeijer
  Hooymeijer
 • Staelduinsebos
  Staelduinsebos
 • Sportcentrum Life
  Sportcentrum Life
 • Jété woonidee
  Jété woonidee
 • Dairco
  Dairco
 • Bouwbedrijf Borsboom
  Bouwbedrijf Borsboom
 • Eetcafe De Dijk
  Eetcafe De Dijk
 • Euro Products
  Euro Products
 • Windmill
  Windmill
 • RM Coatings
  RM Coatings
 • Multikeukenenbad.nl
  Multikeukenenbad.nl
 • Combinatie Civiele Technieken BV
  Combinatie Civiele Technieken BV
 • Vecom
  Vecom
 • Wallcare
  Wallcare
 • HBI Installaties
  HBI Installaties
 • Schilderwerken Wim Brouwer
  Schilderwerken Wim Brouwer
 • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  Patisserie Chocolaterie Holtkamp
 • Lassooij en Partners
  Lassooij en Partners
 • Van Stenis Notarishuis
  Van Stenis Notarishuis
 • Meuva BV
  Meuva BV
 • Huijzer en Renzen advocaten
  Huijzer en Renzen advocaten
 • SH Global Shipping
  SH Global Shipping
 • Pro Intermediair
  Pro Intermediair
 • Dierenboetiek Zwarte Zee
  Dierenboetiek Zwarte Zee
 • Arrow Grafitotaal
  Arrow Grafitotaal
 • Slager en Zandbergen Transport
  Slager en Zandbergen Transport
 • Slier & Partners
  Slier & Partners
 • Argeweb
  Argeweb
 • Verhagen Vastgoedonderhoud
  Verhagen Vastgoedonderhoud
 • Automobielbedrijf Noorddijk
  Automobielbedrijf Noorddijk
 • Rene Verhagen Schilderwerken
  Rene Verhagen Schilderwerken
 • Smit Maassluis BV
  Smit Maassluis BV
 • Manege Middenhof
  Manege Middenhof
 • Delta Dierenartsen
  Delta Dierenartsen
 • FDC Putman
  FDC Putman