NIEUWSARCHIEF

December 2021

MOOI TRANSFERNIEUWS! MICHAEL POELJES GROTE AANWINST VOOR VDL 1

De technische staf van VDL, met trainer Henk Salari uiteraard erbij, en de Technische Commissie van VDL zijn trots op de komst van voormalig 2e divisie speler Michael Poeljes naar onze blauw-witte club.

 Poeljes gaat in januari al bij VDL aansluiten en zal ons elftal gaan versterken als middenvelder / aanvaller.

 

De 31-jarige, fysiek sterke speler heeft op top amateurniveau gespeeld. Hij deed dat bij Excelsior Maassluis en ook nog even bij Zwaluwen Vlaardingen. Ja, iedereen zoekt natuurlijk altijd op transfermarkt.com naar de nieuwtjes en statistieken van mooie spelers. Maar wij hoefden niet eens op die internationale site te kijken. Michael is een speler die in onze eigen stad werkte aan een mooie loopbaan en zijn eigen statistieken bij elkaar voetbalde.

TIJDELIJK GESTOPT

Poeljes stopte in de periode van de coronapandemie met voetballen. Door verschillende oorzaken kon hij zich in de coronatijd niet zo opladen als voorheen. Maar de in Maassluis woonachtige voetballer voelde dat het weer ging kriebelen en besloot het gesprek met VDL aan te gaan om hier zijn amateurloopbaan voort te zetten.

 

Trainer Salari beschouwt Poeljes als een welkome versterking, die met zijn ervaring en voetbalcapaciteiten VDL op een hoger niveau kan brengen. Uiteraard rekent hij ook op de inbreng van een aantal VDL-iconen in het eerste elftal, zoals Kees Ketting en Mustafa Kaya die de motivatie hebben om met aanstormende talenten een prachtige tweede seizoenshelft tegemoet te gaan.

 

AANSLUITING BIJ SELECTIE IN JANUARI

Poeljes zal in de komende periode aan zijn conditie werken om snel de aansluiting te vinden bij de groep. Maar hij is dus zo enthousiast dat hij in januari al volledig wil aansluiten en de resterende maanden van dit seizoen speelgerechtigd zal zijn.

 

Namens de hele selectie heten we je van harte welkom Michael. We gaan er met elkaar wat moois van maken! We gunnen je veel speelplezier en weer heerlijke acties op het veld!

MEER TRANSFERNIEUWS

De Technische Commissie van VDL zal na de feestdagen meer ‘transfernieuws’ gaan brengen. VDL wordt door meerdere spelers in de regio gezien als een mooie club met natuurlijk ook een prachtige accommodatie en uitstekende trainingsfaciliteiten.

 

Voeg daarbij de steun van onze geweldige hoofdsponsoren Solutions Uitzendbureau en Verhagen Vastgoed Onderhoud, en subsponsors, alsmede de kledingsponsor Team Wear Concept die net het contract tot 2027 heeft verlengd. Dan zal het duidelijk zijn dat we in deze fase van het seizoen trots zijn op de sportieve ontwikkelingen.


PRACHTIG NIEUWS VDL: KLEDINGSPONSORCONTRACT MET TEAM WEAR CONCEPT VERLENGD TOT 2027!

Wat een geweldige opkikker voor onze hele voetbalclub! Onze trouwe kledingsponsor Team Wear Concept, het bedrijf van Feyenoord-aanvoerster Annouk Boshuizen die regelmatig in onze kantine die prachtige kledingstands neerzet en de Masita lijn voert voor alle teams, heeft het contract met VDL verlengd tot de zomer van 2027.

HELE VERENIGING PROFITEERT

Dat is een uitzonderlijk lange periode, maar daar zijn we als vereniging heel blij mee omdat we verzekerd zullen zijn van een schitterende kledinglijn waarbij we van jong tot oud die mooie tenues kunnen dragen. En omdat we daarmee als vereniging verzekerd zijn van fijne inkomsten die de HELE vereniging ten goede komen. 

Het zijn niet de makkelijkste tijden voor amateursportclubs. Maar we proberen met z’n allen onze jeugd, onze meiden, onze senioren en onze selectie zo goed mogelijk te verzekeren van sporten en zodra het weer kan na de lockdown te zorgen voor veel wedstrijden. 

De kantine is niet meer zo vaak of zo lang open als voorheen. Dat betekent dat onze penningmeester (en eigenlijk wij dus met z’n allen) veel broodnodige eurootjes mist.

BLIJ MET ONZE VDL-PARTNERS 

Dan is het fantastisch als je in zulke tijden de ondersteuning krijg van belangrijke partners en Team Wear Concept van Annouk is zo’n partner, net als onze hoofdsponsors Solutions Uitzendbureau en Verhagen Vastgoed Onderhoud, en al onze andere sponsors. 

Annouk, die deze zondag met Feyenoord in Amsterdam de topper tegen de Ajax vrouwen 1 speelde terwijl in De Kuip de mannen Klassieker plaats had, tekende het nieuwe contract samen met de kersverse voorzitter Ilja Groen van VDL.

In de showroom van Team Wear Concept kreeg de VDL-voorzitter een mooie rondleiding en uiteraard ging hij met Annouk op de foto voor de officiële ondertekening.

VERKOOPDAG NA WINTERSTOP

Goed nieuws ook voor alle ouders, de jeugd en al onze leden: Team Wear komt na de winterstop weer naar ons complex voor een grote verkoopdag met mooie pakketten (complete tenue prijzen, trainingspakken etc.) en de gewone losse sportkleding van Masita.

 

 

 

 

 


LEDENVERGADERING EN NIEUWJAARSRECEPTIE VDL UITGESTELD DOOR CORONA

Het zal onze leden wellicht niet verbazen dat het bestuur van VDL heeft moeten besluiten om de algemene ledenvergadering van VDL, die zou worden gehouden op 13 december a.s., tot nader order uit te stellen.

Hetzelfde geldt voor de Nieuwjaarsreceptie, die op 15 januari in het nieuwe jaar zou worden gehouden.

De grote beperkingen die er zijn om binnen sportverenigingen, net als in de horeca, grote groepen te kunnen verwelkomen en gelet op de nog aanhoudende cijfers van het RIVM m.b.t. corona-positief getesten, hebben VDL doen besluiten om beide bijeenkomsten nu niet door te laten gaan. 

We zullen als vereniging de eerstvolgende gelegenheid gebruiken om wel weer live met elkaar de ledenvergadering te organiseren en een goede nieuwjaarsbijeenkomst te houden.

Het zijn best pittige tijden voor iedereen, mede door de beperkingen op het gebied van trainen voor iedereen en het spelen van wedstrijden voor met name het eerste elftal. Toch moeten we ons nog even schikken naar de maatregelen van onze regering en respecteren we de behoefte om veiligheid voor iedereen te creëren.


VDL TROTS OM NIEUWE VOORZITTER ILJA GROEN (43) AAN TE KONDIGEN

AFKOMSTIG UIT EEN ECHTE VOETBALFAMILIE, VADER BERT GROEN WAS KEEPER VAN VDL 1 

 

Met trots deelt het bestuur van VDL mede dat de vereniging in de persoon van Ilja Groen, een succesvolle ondernemer die met zijn bedrijf in brandveiligheid in Maassluis is gevestigd, een nieuwe voorzitter heeft gevonden. Groen treedt met onmiddellijke ingang in functie en zijn benoeming zal tijdens de aankomende algemene ledenvergadering (13 december a.s.) officieel worden.

 

Ilja Groen volgt Arie Herlaar op, die door privé-omstandigheden eerder dit seizoen genoodzaakt was zijn taak neer te leggen. VDL prijst zich gelukkig dat met een enthousiaste en geslaagde, redelijk jonge ondernemer de vereniging op een cruciale plek in de organisatie wordt versterkt.

 

Om iedereen meteen maar een indruk te geven wie Ilja Groen precies is, zijn we na de verkennende gesprekken bij hem aangeschoven voor een interview. Daarmee schetsen we waarschijnlijk het beste beeld.

 

Velen kennen jou binnen de club al als een trouwe sponsor én een warme supporter.

 

Ilja Groen: ,,Ik kom al jaren graag naar de club bij de wedstrijden van het eerste elftal, bij evenementen en bij bijzondere dagen. Er is een warme band ontstaan en met ons bedrijf hebben we in de voorbije jaren met plezier de club en de jeugd financieel ondersteund.’’

 

Daarvoor heb je nooit veel terug willen zien of reclame gevraagd?

 

,,De ene sponsor investeert en zoekt naamsbekendheid. Ik vond het vooral belangrijk dat er iets goeds met onze bijdrage gebeurde. Ik heb de vereniging ook de vrijheid gegeven om het goed te besteden. Soms kochten ze allemaal nieuwe jassen voor de jeugdtrainers. Daarna werd ik netjes op de hoogte gebracht van wat er met het geld was gebeurd.’’

 

Je zegt ‘ons bedrijf’, als jet het over Groen & Remmerswaal hebt. Kun je dat uitleggen?

 

,,Niet iedereen weet misschien dat Raymond Remmerswaal en ik jaren geleden een bedrijf zijn gestart dat zich op brandveiligheid richt. Ray en ik werkten allebei voor een baas, Ray was bedrijfsleider en ik projectleider. Wij wilden geen aandelen in de zaak en zijn toen voor ons zelf begonnen. Dat werd dus Groen & Remmerswaal.’’

 

Aan dit verhaal zit een heel trieste wending.

 

,,We waren net een paar jaar aan de slag toen Ray in 2016 ernstig ziek werd. Bij hem werd alvleesklierkanker geconstateerd en dat is helaas een ziekte die nog niet te genezen is. We wisten al vrij snel dat het een heel moeilijke weg zou worden, die hij opging. Iedereen kent de acties van Support Casper voor professor Casper van Eijck, die ook Ray behandelde. Met immunotherapie zijn in Duitsland nog pogingen gedaan, maar uiteindelijk heeft Ray de strijd verloren. Ray was natuurlijk ook een VDL’er, speelde nog in het eerste elftal vroeger en nu speelt daar zijn zoon Rodney in. Rodney heeft de rol van zijn vader overgenomen in het bedrijf. Vandaar dat we zeggen ‘ons bedrijf’. We doen het nog steeds samen.’’

 

Ben je altijd een ondernemer geweest?

 

,,Van school af ben ik de bouw in gegaan. Ik was gewend te werken met mijn handen, maar wilde ook graag mijn hersens gebruiken. Ik ben meer avondopleidingen gaan doen, heb mij eerst opgewerkt in de bedrijven waar ik werkte, van assistent-projectleider, tot projectleider, bedrijfsleider en uiteindelijk mijn eigen zaak. het begon in 2014 en we zijn nu ruim acht jaar verder.’’

 

Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd maar is het altijd zo voorspoedig gegaan?

 

,,Het jaar 2016 was een heel zwaar jaar. Je zult begrijpen waarom. De ziekte van Ray zette alles op zijn kop en had een grote impact op de prestaties en resultaten van het bedrijf. We hebben dat jaar financieel een verlies geleden, maar afgezien daarvan is het heel goed gegaan. We vormen een hartstikke gezond bedrijf.’’

 

Waar werkt Groen & Remmerswaal in het land en wat zijn de kernactiviteiten?

 

,,Wij maken brandcompartimenten in scholen, appartementen, zorginstellingen, woonhuizen. Het komt er op neer dat wij ervoor zorgen dat als ergens brand uitbreekt, die brand niet doorslaat naar andere ruimtes of appartementen, of in elk geval een hele tijd vertraagt. Je kunt je voorstellen dat via mechanische ventilatie en meterkasten die door schachten van gebouwen lopen, vuur altijd kan doorslaan. Wij hebben daar oplossingen voor.

We werken in het hele land.’’ Groen glimlacht en voegt toe: ,,Saillant genoeg werken we nog niet zoveel in Maassluis en omgeving. We hebben wel de hele Merellaan gedaan, maar verder zitten we in alle delen van de randstad en boven Amsterdam, tot in de kop van Noord-Holland toe. Maar we zijn zeker ook graag in de buurt actief.’’

 

Hoe ziet de orderportefeuille voor het komend jaar eruit?

 

,,Heel goed. We zijn bezig in een groot hotel in Amsterdam, doen 378 appartementen in Diemen, werken aan 600 appartementen in Den Haag, aan de Haagse Hogeschool, meerdere projecten in Rotterdam komen eraan.’’

 

Waarom ben je bereid naast zo’n mooi bedrijf tijd en energie te besteden aan de voetbalclub VDL?

 

,,Ik vind VDL een prachtige vereniging en we moeten met z’n allen zo’n mooi club bloeiend houden. VDL is enorm gegroeid in de loop der jaren, er ligt een prachtig complex maar niets gaat vanzelf. Als veel mensen een taak op zich nemen, kunnen we met z’n allen heel veel voor elkaar krijgen en die club nog heel veel jaren laten floreren. Ook het eerste elftal kan steun gebruiken, daar moet aanvulling komen en ik wil graag met de speler om de tafel zitten om over de sportieve toekomst te filosoferen. Ook daar hoop ik dat we het met elkaar kunnen doen. Dat is ook mijn boodschap aan Rodney eerder geweest al.’’

 

Je komt zelf uit een mooie voetbalfamilie, hè? Neem ons maar eens even mee!

 

Lachend: ,,Mijn vader was natuurlijk Bert Groen, die heeft in de jaren zeventig in zowel het eerste elftal van zondag als zaterdag gekeept. VDL had toen nog een zaterdag- en zondagafdeling. Jaren later verhuisde hij naar De Hollandiaan in Vlaardingen en daar heeft hij nog tot zijn 42 jaar in het eerste gekeept.

Zelf keepte ik in de jeugdselecties van Spijkenisse en daar heb ik ook veel plezier aan beleefd. Toen ik naar Maassluis kwam, ben ik bij het vriendenelftal op zondagochtend bij VDL gaan spelen in de senioren. Dat was een, laat ik het zeggen, heel bijzonder elftal met mannen als Gerard Tousain, Ger Hollaar, John van Hoeven. Ik vergeet nooit de eerste donderdagavond dat ik met mijn tas op het veld stond voor de training. Er was niemand! Toen ik navraag deed waar iedereen was, zeiden ze: wij trainen nooit! Dat was al opmerkelijk. Maar bij de wedstrijden vroeg ik me helemaal af waar ik terecht was gekomen. Janus vd Meijde was de coach of elftalleider, maar die kon nauwelijks op een barkruk of stoel zitten. Die ging honderd keer op de staaldraad tussen de witte paaltjes langs het veld zitten. En daar kukelde hij dan weer achterover van af. De etentjes met dat elftal en met Janus waren ook een belevenis. En toch begon ik het heel gezellig te vinden.’’

 

Maar er zijn nog meer ‘Groenen’ in de club VDL toch?

 

,,Mijn oom Jan Groen was ook keeper zijn halve leven bij VDL. Zijn zoon Danny kennen we hier ook, eigenaar van café de Dijk, zijn dochter Desiré zit in het bestuur van VDL en is een echte verenigingsvrouw. Zij heeft ook weer twee voetballende zonen, dan heb ik nog de neven Julian, Dean en Stijn, die ook bij VDL spelen.’’

 

Dus alleen je vrouw Tamara Booster en dochter Guusje (9) voetballen niet?

 

,,Guusje zit op paardrijden en dat vindt ze hartstikke leuk. Tamara komt uit de Maassluise schoenmakersfamilie van ‘opa Jan Booster’. Tamara werkt ook in ons bedrijf, zij verzorgt de hele backoffice en administratie.’’

 

Nog een paar kortjes, Ilja:

Favoriete vakantie: ,,De hele zuidkust van Frankrijk. Ik ben overal al geweest. Frejus, San Rafael, heerlijke plekken voor de zomervakantie.’’

 

Lekkerste eten: ,,Bij bijna alle horecazaken in Maassluis. Ik ben een liefhebber van onze eigen, lokale zaken. Ik ga graag een hapje eten bij verschillende restaurants of bistro’s in het dorp of langs de haven.’’

 

Vrije tijd: ,,Het liefst bezoek ik in het weekeinde even het oude centrum van ons stadje. Als ik daar loop voel ik de gezelligheid en zie ik de oude garde weer zitten op de marktbrug. Dat is toch een beetje Maassluis.’’

 

Favoriete club: ,,Feyenoord. Dat is niet moeilijk. Ik ben alleen niet zo fanatiek als Rodney, die reist de club in heel Europa achterna.’’

 

Waar zie je jezelf over tien jaar? ,,Nog steeds werkend in dit bedrijf. Wel met de hoop dat Rodney en Julian dan wat verder in het bedrijf zitten. We hebben wat moois opgebouwd en het is leuk als dat zo goed blijft gaan. Ik voel niet de drang om heel groot te worden met het bedrijf. Het is fijn als je met een goede ploeg mensen kunt werken. Groter is niet altijd beter. In deze bedrijfstak gaat het om strenge eisen en certificeringen. Dus ik wil kwaliteit leveren op elke plek. Brandveiligheid gaat om mensenlevens. Het is lastig genoeg om kwaliteitspersoneel te werven, dus ik werk graag met de goede mensen die we hebben.’’

 

 

 

 

 


Resultaten 1 - 4 van 4

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

 • Verhagen Vastgoedonderhoud
  Verhagen Vastgoedonderhoud
 • Wallcare
  Wallcare
 • Meuva BV
  Meuva BV
 • Rabobank
  Rabobank
 • Van Kortenhof
  Van Kortenhof
 • Schilderwerken Wim Brouwer
  Schilderwerken Wim Brouwer
 • Van Stenis Notarishuis
  Van Stenis Notarishuis
 • Dierenboetiek Zwarte Zee
  Dierenboetiek Zwarte Zee
 • NDS
  NDS
 • M&M Tomaello
  M&M Tomaello
 • Hooymeijer
  Hooymeijer
 • Byonda Kroon Fotografie
  Byonda Kroon Fotografie
 • Marien van Eijmeren
  Marien van Eijmeren
 • Bouwbedrijf Borsboom
  Bouwbedrijf Borsboom
 • Slager en Zandbergen Transport
  Slager en Zandbergen Transport
 • RM Coatings
  RM Coatings
 • Lely Industries
  Lely Industries
 • SH Global Shipping
  SH Global Shipping
 • Vecom
  Vecom
 • Combinatie Civiele Technieken BV
  Combinatie Civiele Technieken BV
 • Huijzer en Renzen advocaten
  Huijzer en Renzen advocaten
 • ING
  ING
 • Heineken
  Heineken
 • Delta Dierenartsen
  Delta Dierenartsen
 • Van Dijk Maasland BV
  Van Dijk Maasland BV
 • Manege Middenhof
  Manege Middenhof
 • Wens Uitzendbureau
  Wens Uitzendbureau
 • Johan van Balen BV
  Johan van Balen BV
 • Pro Intermediair
  Pro Intermediair
 • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
 • Restaurant De Ridderhof
  Restaurant De Ridderhof
 • De Salon
  De Salon
 • Windmill
  Windmill
 • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
 • Solutions Uitzendbureau
  Solutions Uitzendbureau
 • Lassooij en Partners
  Lassooij en Partners
 • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  Patisserie Chocolaterie Holtkamp
 • Accept Systems
  Accept Systems
 • Hoek Glas
  Hoek Glas
 • VHC Kreko Moerdijk
  VHC Kreko Moerdijk
 • Allport Netherlands
  Allport Netherlands
 • P. Looije
  P. Looije
 • Eetcafe De Dijk
  Eetcafe De Dijk
 • IJdo Financiële Dienstverlening
  IJdo Financiële Dienstverlening
 • Ernst Abbas
  Ernst Abbas
 • Smit Maassluis BV
  Smit Maassluis BV
 • Euro Products
  Euro Products
 • Sportcentrum Life
  Sportcentrum Life
 • Jip Regtop Fysiotherapie
  Jip Regtop Fysiotherapie
 • Kugeko
  Kugeko
 • Klasmann-Deilmann Benelux
  Klasmann-Deilmann Benelux
 • Rookvrije Generatie
  Rookvrije Generatie
 • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
 • Arrow Grafitotaal
  Arrow Grafitotaal
 • Multikeukenenbad.nl
  Multikeukenenbad.nl
 • Hotel Maassluis
  Hotel Maassluis
 • Funny Kids Store
  Funny Kids Store
 • Slier & Partners
  Slier & Partners
 • Staelduinsebos
  Staelduinsebos
 • Alfa Grieks Restaurant
  Alfa Grieks Restaurant
 • Argeweb
  Argeweb
 • FDC Putman
  FDC Putman
 • Jété woonidee
  Jété woonidee
 • Automobielbedrijf Noorddijk
  Automobielbedrijf Noorddijk
 • Dairco
  Dairco
 • Rene Verhagen Schilderwerken
  Rene Verhagen Schilderwerken
 • HBI Installaties
  HBI Installaties
 • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  Wissenburg Jacht & Autobedrijf
 • Toll
  Toll