NIEUWSARCHIEF

Januari 2024

VDL EERT OVERLEDEN ANGELIQUE TUITEL POSTUUM TOT VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

De Nieuwjaarsreceptie van VDL van zondag 7 januari 2024 kende voor één keer geen feestelijk karakter, maar stond in het teken van de geweldige VDL-vrijwilligster en voetbalmoeder Angelique Tuitel die dinsdag 2 januari is overleden. Dat nieuws is heel hard aangekomen in de grote VDL-familie. Een bomvolle kantine luisterde ademloos en met veel respect naar de speech, die Marcel van der Kraan namens het bestuur van VDL aan Angelique wijdde. Komende dinsdag is voor de familie en goede bekenden het afscheid van Angelique.

 

VOOR ALLE LEDEN, FAMILIE EN BEKENDEN VAN ANGELIQUE PUBLICEREN WE HIER DE VOLLEDIGE NIEUWJAARSSPEECH

Lieve mensen,

Fijn om jullie allemaal op de Nieuwjaarsreceptie van onze vereniging VDL te zien. Gewoonlijk staat hier de voorzitter van VDL om de nieuwjaarsspeech te houden en dat was Ilja Groen ook echt van plan.

Maar door familie-omstandigheden heeft hij een paar dagen geleden gevraagd of ik hem voor één keer wil vervangen en dat doe ik graag. Want Ilja is het hele jaar actief voor onze club, is een voorzitter die tussen de mensen staat en op de gekste uren, ook in werktijd, klaar staat om op welke plek dan ook bij te springen.

Deze nieuwjaarsreceptie is gewoonlijk een moment waarbij we  bij VDL feestelijk vooruit kijken naar het nieuwe jaar, waarin we sportieve doelen stellen, mensen in het zonnetje zetten, als het even kan live muziek op het podium zetten om er gezellige uren van te maken met elkaar.

Maar al die feestelijkheden en de live- muziek gaan we deze keer achterwege laten. Dit is voor onze vereniging, voor de mensen die de club VDL vormen – en dat bent u allen – de meest verdrietige nieuwjaarsreceptie die ik in meer dan vijftig jaar heb meegemaakt.

Het klinkt zwaar, maar zo is het gewoon lieve mensen.

Het jaar 2024 was pas twee dagen oud, toen we het hartverscheurende bericht ontvingen dat onze geweldige vrijwilligster Angelique Tuitel, moeder van drie kinderen en in het hart van onze vereniging dus ook voetbalmoeder, is overleden.

VDL is meer dan menige vereniging in deze hele regio een voetbalclub die drijft op mensen zoals Angelique. Door zulke mensen zijn we de voorbije jaren geweldig groot geworden..

Het woord  'Vrijwilliger' staat hier in de kleedkamers, in de kantine, langs de velden of in de keuken van Wim en Nel met hoofdletters geschreven.

We hebben er velen: vrijwilligers dus. En elke keer als je denkt: oei, er zijn een paar taken die toch echt snel door iemand moeten worden opgepakt, word je als bestuurder blij verrast door een nieuwe ouder, die aanvoelt dat een club behoefte heeft aan inspirerende mensen.

Een aantal jaren geleden was Angelique zo’n ouder. De moeder van de schattige Yara en Lucy, die hier vroeger votbalde,  stak al snel de handen uit de mouwen, pakte bardiensten op, zette ze zich in voor allerlei activiteiten, werd een van de grote krachten binnen de groep die het jeugdkamp organiseert en ze groeide ook nog uit tot een halve asisstentcoach bij het team van haar jongste dochter.

Als coach en teamleider Lotte Daniels vertelt hoe Angelique in de kleedkamer de warming up deed met dansjes en oefeningen en zo de meiden voorbereidde op de wedstrijd, dan heb je door dat dit een échte voetbalmoeder was.

Nu weten de meesten van ons ook dat Angelique forse gezondheidsproblemen kenden in de afgelopen jaren. Het was er de oorzaak van dat we haar een periode over het sportcomplex zagen lopen met een rollator of op krukken. En nóg ging ze stevig door met al haar taken als vrijwilliger.

Hartsvriendin Tamara vertelde gisteren hoe Angelique vaak zei dat ze Tamara bewonderde om haar kracht en spirit. ,,Maar’’, zei Tamara gisteren, ,,ik geloof dat ze zelf niet half doorhad hoeveel kracht zij juist had. Met welke gezondheidsproblemen ze ook te maken had, haar werk voor de kids of voor wie dan ook in de vereniging ging door.’’

Een oliebollentoernooi? Angelique hielp mee met de organisatie. Een kerstmix toernooi voor alle senioren mannen en vrouwen met 250 man en een feesttje in de kantine daarna? Angelique rende al weer in de rondte. Met hapjes, met dingetjes.

Op een prachtig filmpje zagen we de afgelopen dagen nog haar wonderschone lach. En ik denk dat de mensen van het jeugdkamp die lach als geen ander kennen van de mooie avonden met haar.

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

Zo’n vrijwilliger is een inspiratie voor velen. Om die reden zou Angelique vandaag eigenlijk worden uitgeroepen tot vrijwilliger van het Jaar. Zoals we elk jaar op de nieuwjaarsreceptie de vrijwiliger van het jaar hier bekend maken.

Het bestuur heeft besloten om Angelique postuum, zoals dat heet, alsnog uit te roepen tot Vrijwilliger van het Jaar.

Ik weet zeker dat U allen achter ons besluit staat en daarom vraag ik u om een eerste applaus voor Angelique.

We vinden het mooi dat een van de dochters van Angelique, Lucy, hier aanwezig is en mag ik jou, Lucy, vragen om de bos bloemen in ontvangst te nemen die we hier vandaag zo graag aan jouw moeder hadden willen uitreiken. We richten ons nu graag even tot jou ook.

Lieve Lucy,

ik hoop dat je deze bloemen bij de vele andere bloemen wil plaatsen, nog los van het bloemstuk dat wij als vereniging zullen brengen. Deze bos bloemen is net zo kleurrijk als dat jouw moeder was.

Alleen daarom al spreken we de wens uit dat elk jeugdkamp, elk oliebollentoernooi, elk kerstmixtoernooi en elk Robin van Persie toernooi in de toekomst net zo kleurrijk blijft als dat jouw moeder het maakte.

Dit eerbetoon wilden we per se maken, want Angelique stond symbool voor alles waar deze sportvereniging in het hart van onze gemeenschap om draait.

Voor iedereen staat na deze nieuwjaarsspeech zoals altijd een drankje klaar. We hopen dat als u straks het glas weer heft, we met z’n allen stilstaan bij het leven van Angelique.

Voordat ik verder ga, vraag ik U allen eerst om met elkaar een minuut te applaudisseren voor Angelique…. (En dat deden alle aanwezigen met hartstocht).

SPORTIEVE PLAATJE VDL

Dan maken we nu de sprong naar het sportieve plaatje en vestigen we de aandacht toch nog even op wat er verder gaande is binnen onze club.

Vanuit de TC  - de Technische commissie – zijn er alleen maar prachtige ontwikkelingen waargenomen.

In 10 jaar tijd zijn we van een ruwe 300 naar 800 leden gegroeid.

We hebben veruit de grootste meiden afdeling van de regio. Met in iedere leeftijdscategorie van MO9 tot Dames 1 een of meerdere teams.

We hebben 11 senioren teams: 1e tm 7e bij de mannen, Dames 1, dames 2. En we hebben een prachtig 023 team.

En niet te vergeten een schitterend Dames 18 plus team op vrijdagavond, waar John de Wolf zelfs graag training komt geven. Het was een mooie actie dat we dit Feyenoord icoon op VDL mochten verwelkomen voor een leuke training. Bij Feyenoord sprak ik John afgelopen week even en hij zei dat het team nu de rest van het seizoen alle wedstrijden gaat winnen. Voel vooral de druk niet, dames..

 

TROTS OP ONZE JEUGD

we hebben nog steeds te maken met een enorme groei bij de jeugd. Met momenteel wachtlijsten in diverse leeftijdscategorieën. Sportief gezien spelen alle 1e elftallen van de jeugd minimaal 1e of 2e klasse

Het overgrote deel van het kader – de trainers en coaches – is gediplomeerd of heeft bijscholing gehad.

Het eerste elftal draait onder leiding van Gilberto de Wildt bovenin mee. Het grootste compliment bij het eerste elftal kregen we van onze hoofdtrainer, die al diverse keren heeft benoemd hoe geweldig hij de rest van de staf vindt bij VDL. Die staf, van de verzorger tot de elftalleider en de assistenten, vormen het DNA van onze club.

En ik hoef maar naar Kees Ketting (eerste elftal-speler en mega Ajax-fan)  met zijn clubje Ajax te kijken om te weten wat er gebeurt als het DNA uit je club verdwijntt, he Kees. Dan ben je opeens geen club meer maar ben je een clubje, zeggen je ploeggenoten. En maken ze foto’s van je club op teletekst, die je alleen nog ondersteboven kan hangen om te kijken of je bovenaan staat…

Mede dankzij de goede begeleiding van die echte blauw-witten in onze staf en veel trainers in de jeugd ook komt er steeds meer jeugd door en hebben we mogen aanschouwen hoe veel jonge talenten al hun debuut hebben gemaakt in het eerste eleftal.

Ons nieuwe 2e elftal draait geweldig mee in 2e klasse.

Allemaal spelers onder 21 jaar. 90 procent is als F pupil begonnen bij ons. Dat is iets waar dan iedere jeugdtrainer van al die jaren trots op mag zijn.

 

NIEUW KUNSTGRASVELD

De grote omvang van onze vereniging heeft er ook voor gezorgd dat we eigenlijk op dit fraaie, door de accommodatiecommissie en de Stichting zo schitterend onderhouden sportcomplex uit ons jasje zijn gegroeid.

We hebben geen ruimte om een vijfde veld aan te leggen en daarom zijn we samen met de Stichting Vrienden van VDL in gesprek met de gemeente Maassluis en druk met plannen om ons tweede veld, dat nog volledig van gras is, om te bouwen tot een splinternieuw kunstgrasveld.
De verlichting, het hekwerk en de verdere infrastructuur zijn al aanwezig. We hopen er spoedig meer nieuws over te kunnen brengen.

Het is best een flinke operatie die hier moet plaats hebben, want ook ons eerste en derde veld, die al kunstgras zijn, zijn toe aan een nieuwe mat. U snapt dat het kostenplaatje fors is, maar we hebben wel te maken met een vereniging die inmiddels 7 dagen per week heel intensief aan ongelooflijk veel jeugd en senioren sportief plezier biedt.

Tussen de bedrijven door zijn hier ook sportprojecten van in Maassluis geplaatste asielzoekers, gebruiken scholen ons complex voor sportdagen en hebben we met onze beroemde Horeca-toernooi en zowel het nationale als het internationale Robin van Persie duizenden bezoekers en spelers van buitenaf hier op bezoek.

EUROPESE TOPCLUBS WEER NAAR ROBIN VAN PERSIE TOERNOOI

Dat zal ook komende zomer weer het geval zijn. Ik kan nu al verklappen dat we straks in juni hier weer de creme de la creme van Europa op bezoek krijgen. Van Manchester City tot Paris Saint Germain, en vergeet niet nieuwkomer Juventus (!) . Al die Europese topclubs slaan andere grote toernooien in Europa over omdat ze hier bij Robin van Persie en VDL willen voetballen. Ze vinden dit het mooiste jeugdtoernooi en de van der valk hotels, ibis, novotel tot aan De Elbe sleepboot met 24 slaapplaatsen voor de Denen zijn al weer volgeboekt.

Ook op die dagen zie je dat onze club één grote familie vormt. Iedereen staat klaar, slaat de handen ineen, we maken er elke keer een feest van door een periode keihard te werken. Maar de verbondenheid is net zo groot als de gezelligheid. En daar draait het om. Iedereen voelt zich thuis en dat is het mooiste wat je in een gemeenschap met een sportvereniging kunt bereiken.

JUBILARISSEN

Het plezier bij onze club doet veel leden besluiten om ook heel lang lid te blijven. Het leidt tot fraaie jubilarissen en daarom willen we graag de volgende leden naar voren vragen te komen. Ben Tureay (40 jaar lid), Lianne van Dongen 25 jaar lid), Wilco Schenk (25 jaar lid) en Sezer Buyuk (ook 25 jaar lid). Voor Ben is een gouden speld, voor de andere drie de zilveren speld.

WINNAARS GROTE CLUB ACTIE

VDL zet ook de drie beste lotenverkopers in het zonnetje die zich keihard hebben ingespannen voor de Grote Club Actie. Zij krijgen een prijs en gaan mede op de foto.

Drie beste verkopers zijn uitgenodigd:

 1. Destiny Groen MO11-1-> 329 loten
 2. Lennox van Buren JO11-2 -> 92 loten
 3. Fey Sijbrandy M011-3 -> 74 loten

 

TOT SLOT:

Zonder de steun van alle vrijwilligers, en dat geldt zeker voor onze hoofdsponsors, met Rene verhagen en Sezer Duygulu van uitzendbureau Solutions, kunnen we niet bloeien. Ik noem onze hoofdsponsors in het bijzonder, want hun bijdrage is significant.

Ik loop al lang mee hier, niet zo lang als mensen als Wim Tuit of Leo vd Maarel, maar soms doen bepaalde mensen je toch weer verbazen. Of het nu Willem vd Brink is die al een kleine 50 jaar vrijwilliger is - ook al heb je net zo vaak het bijltje erbij neergelegd als dat Volendam is gedegradeerd, Willem, je komt elke keer weer terug...

Of neem Arie Borst is die alle dagen het woekerende struikgewas met de hand te lijf gaat, geloof me dat is een gruwelijke klus,

Of neem ons sterrenduo in de keuken. Ons eerste elftal speelt in de 4e klasse, onze buurman Excelsior M in de tweede divisie, maar Nel en Wim spelen met hun eetgelegenheid in de kantine al jaren Eredivisie. En dat is ook een applaus waard.  

Ik besluit deze nieuwjaarsspeech met het heffen van het glas en wens u allen veel geluk en gezondheid.

Maar denk bij deze toast vooral aan Angelique!

 

 

 

 


Nieuwjaarsreceptie 2024

Met groot genoegen nodigt VDL alle leden, vrijwilligers, en sponsors weer met liefde uit voor onze nieuwjaarsreceptie, om het nieuwe jaar zo feestellijk mogelijk in te luiden! Verwacht een gezellige middag vol lekkere drankjes, smakelijke hapjes, sfeervolle muziek en inspirerende woorden. Samen willen we niet alleen het nieuwe jaar inluiden, maar ook gezamenlijk terugblikken op de kostbare momenten en ervaringen van 2023.

We kijken ernaar uit om jullie allemaal te zien op 7 januari 2024 ?


Agenda Algemene Ledenvergadering - 15 januari 2024

Beste VDL-leden,

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 15 januari om 20.00 uur in de kantine. Om de vergadering efficiënt te laten verlopen, vind u voorafgaand aan de vergadering de agenda hier onder. Wij kijken er naar uit om jullie te verwelkomen op de de 15e. 

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Bestuur VDL Maassluis

 

AGENDA

 1. Opening en vaststelling agenda
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 29 november 2022
 4. Verslag secretaris, seizoen 2022 - 2023
 5. Financieel verslag Voetbalvereniging
 6. Bestuursverkiezingen
  • Verkiezing bestuur: Lianne van Dongen en Lotte Daniëls
  • Verkiezing voorzitter: I. Groen (Voorstel bestuur)
  • Tegenkandidaten moeten voor de te houden Algemene Ledenvergadering schriftelijk aangemeld worden met handtekeningen van minimaal 3 VDL-leden
 7. Pauze
 8. Contributievaststelling seizoen 2023-2024
 9. w.v.t.t.k
 10. Rondvraag
 11. Sluiting

Resultaten 1 - 3 van 3

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

 • FDC Putman
  FDC Putman
 • Byonda Kroon Fotografie
  Byonda Kroon Fotografie
 • Ernst Abbas
  Ernst Abbas
 • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  Wissenburg Jacht & Autobedrijf
 • Solutions Uitzendbureau
  Solutions Uitzendbureau
 • Slier & Partners
  Slier & Partners
 • Hoek Glas
  Hoek Glas
 • Manege Middenhof
  Manege Middenhof
 • Sportcentrum Life
  Sportcentrum Life
 • Marien van Eijmeren
  Marien van Eijmeren
 • Hooymeijer
  Hooymeijer
 • Slager en Zandbergen Transport
  Slager en Zandbergen Transport
 • Jété woonidee
  Jété woonidee
 • Hotel Maassluis
  Hotel Maassluis
 • IJdo Financiële Dienstverlening
  IJdo Financiële Dienstverlening
 • Meuva BV
  Meuva BV
 • Wallcare
  Wallcare
 • Allport Netherlands
  Allport Netherlands
 • Rene Verhagen Schilderwerken
  Rene Verhagen Schilderwerken
 • P. Looije
  P. Looije
 • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
 • VHC Kreko Moerdijk
  VHC Kreko Moerdijk
 • Lassooij en Partners
  Lassooij en Partners
 • Van Kortenhof
  Van Kortenhof
 • De Salon
  De Salon
 • Automobielbedrijf Noorddijk
  Automobielbedrijf Noorddijk
 • M&M Tomaello
  M&M Tomaello
 • Windmill
  Windmill
 • Staelduinsebos
  Staelduinsebos
 • Dierenboetiek Zwarte Zee
  Dierenboetiek Zwarte Zee
 • Multikeukenenbad.nl
  Multikeukenenbad.nl
 • Smit Maassluis BV
  Smit Maassluis BV
 • Pro Intermediair
  Pro Intermediair
 • Kugeko
  Kugeko
 • Funny Kids Store
  Funny Kids Store
 • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
 • ING
  ING
 • Lely Industries
  Lely Industries
 • NDS
  NDS
 • Wens Uitzendbureau
  Wens Uitzendbureau
 • Arrow Grafitotaal
  Arrow Grafitotaal
 • Johan van Balen BV
  Johan van Balen BV
 • Klasmann-Deilmann Benelux
  Klasmann-Deilmann Benelux
 • Toll
  Toll
 • Combinatie Civiele Technieken BV
  Combinatie Civiele Technieken BV
 • Rabobank
  Rabobank
 • HBI Installaties
  HBI Installaties
 • Verhagen Vastgoedonderhoud
  Verhagen Vastgoedonderhoud
 • Van Dijk Maasland BV
  Van Dijk Maasland BV
 • Accept Systems
  Accept Systems
 • Delta Dierenartsen
  Delta Dierenartsen
 • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  Patisserie Chocolaterie Holtkamp
 • Huijzer en Renzen advocaten
  Huijzer en Renzen advocaten
 • Schilderwerken Wim Brouwer
  Schilderwerken Wim Brouwer
 • Rookvrije Generatie
  Rookvrije Generatie
 • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
 • RM Coatings
  RM Coatings
 • Heineken
  Heineken
 • SH Global Shipping
  SH Global Shipping
 • Van Stenis Notarishuis
  Van Stenis Notarishuis
 • Vecom
  Vecom
 • Euro Products
  Euro Products
 • Restaurant De Ridderhof
  Restaurant De Ridderhof
 • Bouwbedrijf Borsboom
  Bouwbedrijf Borsboom
 • Argeweb
  Argeweb
 • Jip Regtop Fysiotherapie
  Jip Regtop Fysiotherapie
 • Eetcafe De Dijk
  Eetcafe De Dijk
 • Alfa Grieks Restaurant
  Alfa Grieks Restaurant
 • Dairco
  Dairco