NIEUWSARCHIEF

September 2023

'VAN LEO BEENHAKKER NAAR VDL IN MAASSLUIS'

JEUGDIGE BLAUW-WITTEN PROFITEREN VAN GEWELDIGE TRAINERSCARRIERE GILBERT DE WILDT

 

Met zestiger Gilbert de Wildt heeft VDL een meer dan ervaren coach in huis gehaald. Een ongewone aanstelling best wel, want De Wildt trainde altijd op het hoogste niveau. Aan Waterwegsport vertelt de voormalige horecabaas, die in de hele Rijnmond bekend is als voetbaltrainer, wat hem bewoon om naar de grote familieclub VDL te gaan.

 

Aan het eind van het interview komt Gilbert de Wildt, zonder dat hij grappig wil zijn, met de mooiste anekdote. Als piepjonge voetbaltrainer kruiste zijn pad ooit dat van Leo Beenhakker en dat zorgde er mede voor dat De Wildt een geweldige trainerscarrière tegemoet ging.

Met zijn eerste club VVOH was de destijds 28-jarige oefenmeester op trainingskamp in het Brabantse Bosschenhoofd. Hij had er een veld gehuurd bij de lokale amateurclub, maar datzelfde had Leo Beenhakker met zijn Spaanse club Real Zaragoza gedaan.

,,Dus ik loop dat veld op en zie Beenhakker met zijn elftal ook het veld opgaan. En Zaragoza had in die tijd een topploeg, hè. Die hadden een voorhoede met Valdona van Argentinië, die later directeur zou worden bij Real Madrid, met Amarilla van Paraguay. Gewoon wereldsterren.’’

,,Dus Beenhakker zegt tegen mij: ‘Wat gaan we doen, vriend?’

Waarop ik antwoordde: ‘Lekker trainen. Wij hebben dit veld gehuurd.’

Beenhakker keek me aan en zei: ‘Ja, ik ook met deze mannen’.

Ik moest een oplossing bedenken en zei tegen Beenhakker: ‘Joh, we zijn toch Rotterdammers onder elkaar, pakken we allebei een half veld…’ Wat denk je? Die Beenhakker vond het goed!’

'GROTE COACH'

De Wildt vond het geweldig dat zo’n grote coach zich zo opstelde en sprak daarna nog langer de man die net Ajax jaren had getraind en later ook Real Madrid naast tal van andere clubs nog onder zijn hoede zou krijgen. ,,Ik hield contact met Beenhakker en mocht voor mijn volgende trainerscursus drie weken stage bij hem komen lopen in Spanje. Dat waren geweldige weken. Ik kan nu wel vertellen dat ik in die periode ook ’s avonds nog op stap ben geweest met Valdano.’’

Maar het waren vooral de ‘uitzonderlijk goede’ trainingen van Beenhakker die De Wildt verslond. ,,Hij was zijn tijd vooruit. Hij deed zoveel oefenvormen met overtallen, 5 tegen 7, aansluiten, echt alles. Beenhakker is echt een grote inspiratie voor mij geweest. Zoals Rob Jacobs dat op een andere manier later op de trainerscursus als docent ook was.’’

Zo inspirerend dat hij zijn hele leven verslaafd is gebleven aan het trainersvak en de zeer jeugdige selectie van VDL nu nog mag genieten van al zijn ervaringen en voetbalwijsheden. De Wildt begrijpt dat hij een opmerkelijke keuze heeft gemaakt door na zoveel topamateurclubs voor de grote familievereniging VDL te gaan.
,,Er wordt hier niemand betaald, de jongens betalen zelf contributie, komen veelal uit de eigen jeugd en de hele staf bestaat uit echte vrijwilligers die er al jaren zijn voor de jongens. Ik kan nu al zeggen dat ik het geweldige mensen vind. Joh, ik heb alles meegemaakt, kampioenschappen, promoties, clubs met veel kwaliteit in het eerste elftal, maar een vereniging als VDL vind ik ook prachtig.’’

'HARTSTIKKE LEUKE PLOEG'

,,En geloof me, al die jonge jongens gaan beter worden en VDL heeft straks een hartstikke leuke ploeg. Het tweede elftal heeft ook allemaal eigen jeugd, waar de sfeer goed is en ook goeie mensen de jongens begeleiden.’’

Hij wenst zich ook niet te verschuilen achter de jeugd. De Wildt zegt voor het ‘allerhoogste’ te gaan. ,,Natuurlijk durf ik dat uit te spreken. Ik heb alle oefenduels gezien. Ik heb frisse jongens voorin staan, we gaan aanvallend voetbal spelen en als we een periode pakken doen we al mee om promotie. Daarnaast word ik blij als ik zie dat in de beker een jongen van 16, Reinder van Heijningen, al meedoet en twee keer scoort.’’

Wat hem opvalt is de mentaliteit van zijn spelers. ,,Het zijn allemaal winnaars. Ze hebben het vorig jaar moeilijk gehad, maar de spelvreugde komt terug, hoor. Ik zit bij een fantastische club en af en toe snap ik dat ik bij een echte amateurclub zit. Dan is er een keer geen grensrechter en moet een speler vlaggen. Improviseren heet dat en daar moet ik niet moeilijk over doen. Iedereen doet hier zijn best.’’


DIE KLEINE RAKKERS VAN VDL-JEUGD KOMEN WEER MET DE GROTE CLUBACTIE!

 

Ze lopen de benen uit hun lijf, met z'n allen voor hun vereniging VDL. De jeugd van onze club komt bij familie, vrienden en supporters weer langs met loten voor de grote clubactie! We weten allemaal hoe ze hun best doen en we weten door de jarenlange ervaring ook dat er elk jaar op die manier een prachtig bedrag voor de jeugd binnenkomt.

Opa's, oma's, buren, supporters begrijpen allemaal hoe belangrijk het is om kinderen te laten sporten. Op een prachtig complex, met goede materialen en met fijne trainers. Zowel bij de jongens als de meiden.

Steun daarom deze kids en koop een paar loten, waarmee je natuurlijk vooral ook schitterende prijzen kunt winnen.

START OP 23 SEPTEMBER

Op 23 september start de Grote Clubactie en wij doen weer mee! Onze jeugd tot 13 jaar gaat zijn best doen.
Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze jeugd! 
Bovendien maken lotenkopers zelf ook kans op fantastische prijzen.


Net als vorig jaar


Leuke informatie voor de lotenverkopers. Zo doet VDL het:
Per verkocht lot gaat er 1 euro naar je team. Spaar met je team voor bijvoorbeeld een leuk teamuitje 
of iets anders. Bespreek met je team alvast een doel!!!


Aan wie mag je verkopen?


Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden, buren, of een 
verjaardag enz. Daarnaast kun je langs de deuren gaan in jouw buurt, zodat je zoveel mogelijk loten 
verkoopt.


Verkoopboekje inleveren


Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Ook al heb je maar één lot verkocht: lever het boekje 
dan in bij de bar in de kantine. (Zet naast je naam ook je team op het boekje).
VDL heeft ook mooie prijzen voor de drie beste verkopers van de club.  Wij hopen dat we dit jaar weer een geweldig resultaat gaan neerzetten. Heel veel succes met de verkoop van de loten!


VRIJWILLIGERSBELEID VOETBALVERENIGING VDL SEIZOEN 2023 - 2024

ELK ELFTAL EEN BARDIENSTJE, ZIJN WE ALLEMAAL GELUKKIG BIJ VDL !

Hé, hoe zit dat dit seizoen met de bardiensten bij onze club? Gelden de vrijwilligerstaken nog? Is de app er nog met het puntensysteem?

Logische vragen en hier zullen we ze beantwoorden!

 

Bardiensten terug bij de elftallen

Heel graag hadden we het puntensysteem voor de vrijwilligers voortgezet met de bijbehorende vrijwilligers app. Maar naast een grote administratieve rompslomp wist ook niet iedere VDL’er of vrijwilliger de app te vinden.

En dus keren we terug naar de nog altijd meest praktische oplossing: de bardienst is vanaf dit seizoen weer de verantwoordelijkheid van een elftal (of team).

Let op: de bardienst in het schema is de verantwoordelijkheid van het betreffende elftal. Als niemand van de ouders of spelers zegt te kunnen staan, is het de verantwoordelijkheid om zelf actie te ondernemen en te ruilen met een ander elftal of een andere oplossing te zoeken! De kantine en bar moet te allen tijde bemand zijn.Wie deelt de elftallen of teams in?

Miranda Nieuwpoort deelt de jeugdteams (met bijbehorende ouders uiteraard) in voor de zaterdagochtend.

Gerard Tousain deelt de senioren in voor de zaterdagmiddag.

De praktijk én de ervaring leert dat ieder lid slechts één keer aan de beurt is om een paar uur voor de koffie of een drankje te zorgen achter de bar. Je wilt zelf ook graag worden geholpen als je op zaterdag onze fijne kantine binnenstapt. Realiseer je dat we met z’n allen elkaar helpen door die bardienst op te pakken!

 

Wedstrijdjes fluiten

Zoals bekend had een aantal vrijwilliger punten door wedstrijdjes te fluiten. We hopen dat die ouders en vrijwillige arbiters dat voor onze jeugd en lagere seniorenteams blijven doen.

 

Assisteren in de keuken op zaterdag

Zoals iedereen weet in de hele regio heeft VDL de best draaiende keuken van alle sportclubs, waar Wim & Nel voor fantastisch eten en snacks zorgen. Maar nu onze vereniging zo groot is geworden, kunnen zij op zaterdag heel goed een paar extra handjes gebruiken. Schroom niet je te melden als je af en toe eens een paar uur wil bijspringen. We zijn er reuzeblij mee.

 

Andere taken als vrijwilliger?

Mocht je op een andere manier je hulp willen aanbieden bij de club, dan word je met open armen ontvangen! Onze vereniging bloeit als nooit te voren, maar met zoveel honderden leden meer hebben we ook meer vrijwilligers nodig. Meld je gerust aan bij Pieter Penning (bestuur), Desiré Aerts (penningmeester), James van der Kraan (TC), Lianne van Dongen (Dames), André Verbrugge (secretaris),  Michel van der Harst (jeugd), Lotte Daniëls (meisjes en pr).

Het email adres vrijwilligers@vdl-maassluisis vervallen.

 

 


Resultaten 1 - 3 van 3

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

 • SH Global Shipping
  SH Global Shipping
 • Eetcafe De Dijk
  Eetcafe De Dijk
 • Lely Industries
  Lely Industries
 • Delta Dierenartsen
  Delta Dierenartsen
 • Argeweb
  Argeweb
 • De Salon
  De Salon
 • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  Patisserie Chocolaterie Holtkamp
 • Smit Maassluis BV
  Smit Maassluis BV
 • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  Wissenburg Jacht & Autobedrijf
 • Dierenboetiek Zwarte Zee
  Dierenboetiek Zwarte Zee
 • Meuva BV
  Meuva BV
 • Dairco
  Dairco
 • RM Coatings
  RM Coatings
 • Combinatie Civiele Technieken BV
  Combinatie Civiele Technieken BV
 • Hooymeijer
  Hooymeijer
 • Automobielbedrijf Noorddijk
  Automobielbedrijf Noorddijk
 • Ernst Abbas
  Ernst Abbas
 • HBI Installaties
  HBI Installaties
 • Rabobank
  Rabobank
 • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
 • ING
  ING
 • Johan van Balen BV
  Johan van Balen BV
 • Slager en Zandbergen Transport
  Slager en Zandbergen Transport
 • Jip Regtop Fysiotherapie
  Jip Regtop Fysiotherapie
 • Van Dijk Maasland BV
  Van Dijk Maasland BV
 • Toll
  Toll
 • Byonda Kroon Fotografie
  Byonda Kroon Fotografie
 • Allport Netherlands
  Allport Netherlands
 • IJdo Financiële Dienstverlening
  IJdo Financiële Dienstverlening
 • Pro Intermediair
  Pro Intermediair
 • Arrow Grafitotaal
  Arrow Grafitotaal
 • Multikeukenenbad.nl
  Multikeukenenbad.nl
 • Restaurant De Ridderhof
  Restaurant De Ridderhof
 • Vecom
  Vecom
 • Sportcentrum Life
  Sportcentrum Life
 • Heineken
  Heineken
 • M&M Tomaello
  M&M Tomaello
 • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
 • Verhagen Vastgoedonderhoud
  Verhagen Vastgoedonderhoud
 • Kugeko
  Kugeko
 • Rookvrije Generatie
  Rookvrije Generatie
 • Klasmann-Deilmann Benelux
  Klasmann-Deilmann Benelux
 • Schilderwerken Wim Brouwer
  Schilderwerken Wim Brouwer
 • VHC Kreko Moerdijk
  VHC Kreko Moerdijk
 • Hotel Maassluis
  Hotel Maassluis
 • Hoek Glas
  Hoek Glas
 • Windmill
  Windmill
 • Wallcare
  Wallcare
 • Slier & Partners
  Slier & Partners
 • Funny Kids Store
  Funny Kids Store
 • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
 • Marien van Eijmeren
  Marien van Eijmeren
 • P. Looije
  P. Looije
 • Manege Middenhof
  Manege Middenhof
 • Huijzer en Renzen advocaten
  Huijzer en Renzen advocaten
 • Jété woonidee
  Jété woonidee
 • FDC Putman
  FDC Putman
 • Staelduinsebos
  Staelduinsebos
 • Bouwbedrijf Borsboom
  Bouwbedrijf Borsboom
 • Euro Products
  Euro Products
 • Solutions Uitzendbureau
  Solutions Uitzendbureau
 • Accept Systems
  Accept Systems
 • Van Kortenhof
  Van Kortenhof
 • Lassooij en Partners
  Lassooij en Partners
 • Rene Verhagen Schilderwerken
  Rene Verhagen Schilderwerken
 • Van Stenis Notarishuis
  Van Stenis Notarishuis
 • NDS
  NDS
 • Wens Uitzendbureau
  Wens Uitzendbureau
 • Alfa Grieks Restaurant
  Alfa Grieks Restaurant