WEDSTRIJDVERSLAGEN FINALE KNVB BEKER MO13-1 en MO15-1

Quick Boys MO13-1 - VDL MO13-1  2-0 (0-0)

Bekerfinale MO13 1 4

effe elkaar nog oppeppen voor de wedstrijd.... (red)

Zaterdagochtend 1 juni en de meiden van MO13-1 spelen gewoon de KNVB Beker finale. Nou ja, gewoon. Het is gewoon geweldig. Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat de meiden hier nu zouden staan, was op zeker met ongeloof aangekeken. Het team met Aesha, Dila, Lisa, Lisanne, Meike, Sacha, Sara, Sarah, Serra, Suus, Suzie, Nikki en Noa, is eerste jaars D. Ze speelde voor het eerst samen, moesten wennen aan elkaar, het grotere veld, de buitenspel regel. En wat deden ze dat goed. Als team zijn ze samen sterk, bikkelen iedere wedstrijd weer tot het bittere einde. Zonder absolute uitblinkers, maar echt als team. Samen staan ze sterk. De bekerfinale is echt een beloning op het harde werken. De trotse supporters waren er klaar voor, met het clublied op hun blauwe shirt, waren ze goed herkenbaar. De meiden, vandaag ook weer met Aleyna en Isabelle, die als invallers ook echt onderdeel van het team zijn, speelde in rode shirts. De zenuwen waren zichtbaar, want als je er staat wil je ook winnen. Maar ze waren ze zich ook bewust dat het lastig zou worden tegen een sterke ploeg als Quick Boys (kampioen 1e klasse). Vanaf het begin was de strijd er en gingen de teams gelijk op. Over en weer waren er eigenlijk geen echte kansen, het spel speelde zich af op het middenveld. Soms was het meer ping pongen, zoals de bal over en weer ging. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft voerde Quick Boys de druk op, en nog steeds hielden de meiden goed stand. Tot het moment dat een hoge bal vanaf de rechterkant het strafschop gebied werd in geschoten, de keepster mis zat en via de paal en de rug van een van de meiden in het doel belanden. Zo jammer, want met nog maar 10 minuten op de klok werd het echt lastig. De meiden bleven ervoor gaan. Via de rechterkant kwamen nog kleine kansen, maar helaas een doelpunt viel er niet. Uit een hoekschop kopte Quick Boys de 2-0 binnen en dat werd ook de eindstand. Ontzettend jammer. Tuurlijk waren de meiden teleurgesteld en waren de supporters er ook even stil van. Maar op het moment dat de meiden het veld afliepen was daar ook het applaus en de complimenten. Geweldig gestreden en bij de prijsuitreiking werd er weer gelachen. Want hé, de meiden stonden er wel gewoon ?

Bekerfinale MO13 1 2

Ondanks de nipte nederlaag overheerste de blijdschap voor het behalen van de tweede plaats..... Een geweldige prestatie! (red)

geschreven door Elke Helmus

VDL MO15-1 PAKT DE KNVB BEKER EN DAARMEE OOK DE DUBBEL!!!!

MO15 1

elftalfoto MO15-1

KNVB Bekerfinale

Forum Sport MO15-1 - VDL MO15-1 0-2 (0-1)

Zaterdag 1 juni stond de droomfinale in de MO15-1 groep op het programma. De kampioen van de Hoofdklasse 1 (Forum Sport) trad in het strijdperk aan tegen de kampioen van de Hoofdklasse 2 (VDL). Eigenlijk stond daarmee ook de titel 'beste MO15 team district West II' op het spel.

Notabene de eerste wedstrijd van 2019 voor beide teams was een oefenwedstrijd tegen elkaar. Al op zaterdag 5 januari bestreden beide teams elkaar op Sportpark 't Loo in Voorburg. Na een gelijkopgaande eerste helft (met een 1-0 ruststand voor Forum Sport), liep Forum Sport in de eerste 10 minuten van de tweede helft snel weg naar 4-0. De wedstrijd eindigde destijds in een 6-2 overwinning voor Forum Sport. In die wedstrijd maakte Forum Sport het verschil met name via de twee razendsnelle vleugelspeelsters die via de uitstekende centrale middenvelder keer op keer werden aangespeeld. De sleutel voor VDL lag dus in het afsnijden van de aanvoerlijn naar de vleugelspeelsters door op het middenveld er kort op te zitten. De meiden moesten het speelveld compact houden. Daarmee was het strijdplan grofweg gemaakt. We waren benieuwd of de heldinnen van de MO15 dit ook op een goede manier ten uitvoer konden brengen.

Door de behoorlijke parkeerproblemen rondom Sportpark De Bongerd in Barendrecht, startte de wedstrijd zo'n 20 minuten later dan gepland. Om 12:05 floot de KNVB scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De temperatuur op deze zonovergoten dag overschreed op dat moment al ruim de 20 graden en zeker op een kunstgrasveld is het dan al snel bloedheet. VDL zat direct al lekker in de wedstrijd. Al in de 2e minuut zette Yara goed door en haar schot werd weggestompt door de keepster van Forum Sport precies in de voeten van Sanae. Helaas lukte het Sanae niet VDL een droomstart te bezorgen. Kort daarna meldde ook Forum Sport zich bij het doel van VDL maar keepster Sanne redde bekwaam. Langzaam werd VDL steeds sterker en een doelpunt hing in de lucht. Tot tweemaal toe had Roos de 0-1 op haar schoenen, maar de afwerking was steeds net niet nauwkeurig genoeg. Forum Sport kwam daarmee goed weg. Gelukkig - voor de talrijke VDL supporters - was het in de 20ste minuut wel raak. Een mooie aanval over rechts belandde bij Sanae die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan 0-1!!! Op dat moment zeker een verdiende voorsprong. Kort daarna veerde heel VDL op toen Natasha alleen op de Forum Sport keepster af snelde. Daar waar dit normaliter altijd wel een doelpunt is, ging het schot van Natasha nu over.... pfff dat had de 0-2 kunnen zijn. Tot aan het rustsignaal bleef VDL het betere van het spel houden maar gescoord werd er niet meer.

In de rust redelijk tevreden gezichten in het VDL kamp. Er werd prima gespeeld en de wedstrijd was redelijk onder controle. Ook complimenten voor onze backs (Suus en Iman en later Aleyna en Roos). Hoewel het afsnijden van de aanvoerlijn naar de twee vleugelspeelsters niet helemaal lukte, waren onze backs onverzettelijk en wonnen vaak hun duels. Wel waren we ervan overtuigd dat Forum Sport zich niet zondermeer neer zou leggen bij een nederlaag. Een stormloop was te verwachten.

En deze kwam er ook. Forum Sport heeft een heel goed elftal met veel speelsters die én elkaar gemakkelijk weten te vinden én ook eenvoudig een 'mannetje' weten te passeren. Forum Sport voerde de druk op en VDL kreeg het steeds lastiger. In het eerste deel van de tweede helft (tot aan de drinkpauze) volgen er een handvol halve en hele kansen voor Forum Sport, maar gescoord werd er niet. Daarbij stond het centrale verdedigingsduo van VDL (afwisselend Lisanne, Nikki en Robine) als een huis.

Na de drinkpauze kwam VDL weer wat beter in de wedstrijd en speelde het spel zich weer wat meer af op het middenveld. Zeker als gevolg van de warmte, vloeide langzaam ook de krachten weg bij Forum Sport. VDL werd steeds dreigender en met de snelheid van Yara, Natasha en Siham ontstond er ook steeds meer ruimte. In de 25ste minuut viel bijna de beslissing. Een uitstekende corner van Isabelle kwam uiteindelijk bij Yara terecht. Haar schot spatte helaas op de lat uiteen. Gelukkig viel in de 31ste minuut dan toch de 0-2. Yara omspeelde haar tegenstander, trok naar binnen en gaf op tijd de steekpass naar Natasha die daarmee oog-in-oog met de keepster kwam te staan. Ditmaal was de afronding als vanouds 0-2!!!!!!

De ontlading op het veld en langs de kant was enorm. Daar waar de VDL meiden hun geluk niet op konden, zakten de Forum Sport speelsters ineen. Tsja vreugde en verdriet liggen dan altijd dicht bij elkaar.

De laatse 5 minuten speelde VDL de wedstrijd netjes uit en kon het feest beginnen....... Eindelijk wint - in de lange historie van het VDL meiden voetbal - een meiden team de KNVB Beker !!!!!

Met het winnen van deze KNVB Beker en al eerder het Kampioenschap in de Hoofdklasse, hebben de VDL meiden de dubbel binnen. Dat is natuurlijk een hele knappe prestatie van onze heldinnen. Is daarmee het seizoen klaar...... nee want ook in de Rijnmond Cup staan deze kanjers in de finale. Deze wordt op maandag 10 juni gespeeld bij sv Poortugaal. Tijdstip en tegenstander (winnaar 1/2 finale SVS - cvv Berkel op 5 juni a.s.) zijn nog niet bekend.

MO15 1 bekerfinale

De vreugde bij de meiden van de MO15-1 was groot na het behalen van de beker! (red)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ook een wedstrijdverslag schrijven over je team of het team van je kind kijk dan eerst naar deze pagina:

Hier staan richtlijnen waaraan het artikel dient te voldoen.