WEDSTRIJDVERSLAGEN 16 maart 2019

VDL MO13-1 Smitshoek MO13-1 4-0 (2-0)

Sascha 1-0, Siham 2-0, Sanae 3-0 Siham 4-0

De meiden van MO13-1 speelden afgelopen donderdagavond de kwartfinale voor de KNVB beker. Smitshoek was de tegenstander, die kende ze nog van de najaar competitie. Toen was Smitshoek echt een maatje te groot, want er werd verloren met 4-1. Het mooie is dat de meiden daar zelf niet mee bezig zijn. Iedere wedstrijd is er een op zich en gaan ze er weer vol voor. Het is dan ook een heerlijk team, ze zijn er voor elkaar. En dat blijkt ook wel uit dat geblesseerde speelsters (Meike en Lisa) gewoon naar de wedstrijden komen. Ze zitten dan in de dug-out om hun teamgenoten aan te moedigen. Donderdagavond stond er veel wind en begonnen de meiden met de wind in de rug. Dat was volgens de coach het slimste. Ze begonnen sterk en gretig. Smitshoek kwam niet langs de verdediging en als de bal veroverd was, werd er goed opgebouwd. De ene keer een lange bal, dan weer rustig vanuit het midden. De meiden vonden elkaar. Sascha bracht haar team, na een goede reactie op een slechte uittrap van de keeper, met een mooie lob na 20 minuten op 1-0. En net voor de rust maakte Siham na een mooie actie de stand 2-0. Ook na de rust gingen de meiden er weer vol voor. Helaas zonder Lisanne, die geblesseerd was geraakt. Smitshoek had nu de wind mee en kwam mede daardoor wat vaker bij het doel van Aesha. Maar echt gevaar leverde het niet op. Binnen 5 minuten bracht Sanae de stand op 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Smitshoek kwam er echt niet door. Siham maakte het af door de 4-0. Op naar de halve finale! Super gedaan Aesha, Dila, Isabelle, Lisanne, Sara, Sara, Sascha, Sanae, Serra, Siham, Suus, Suzie, Nikkie en Noa. En bedankt, want het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.

Geschreven door Elke (moeder van Suus)

Ze voegde er nog het volgende aan toe: ze doen het in het bekertoernooi geweldig. Ze staan gewoon in de halve finale!

En ook in de competitie draaien ze in de top 3 mee. VDL is enorm trots op de prestaties van dit team (redactie).

Kethel spaland JO13-1 - VDL JO13-1 1-1 (0-1)

Rens 0-1

Een zaterdag met veel regen en wind, moesten we afreizen naar Schiedam. Een wedstrijd bij Kethel weet je dat je boven een tunnel moet spelen, en met zoveel wind is dat lastig. Toch wist VDL te blijven voetballen. Na ruim een kwartier werd onze spits weg gestuurd. Rens kwam 1 op 1 met de keeper. En waar hij normaal van afstand schiet, bleef Rens koel en omspeelde de keeper bekwaam en kon hem vervolgens rustig binnen schieten. 0-1!!! Rens was moeilijk af te stoppen vandaag en dat had de trainer door. Want zijn directe tegenstander kreeg maar 1 opdracht en dat was Rens afstoppen op welke manier dan ook. Gestrekte benen en vasthouden was het gevolg. De scheids vond alles goed en de grens had bedacht dat alles buitenspel was. Prima moeten wij ook mee omgaan en leren hoe je daar de volgende keer wel tegen kan vechten op een voetballende manier. Kethel had nog 1 moment van geluk met het weer. Jordy schatte een bal verkeer in en door de wind vloog de bal achter Jordy. Een wedstrijd waar we les uit moeten trekken maar des al niet te min, toch goed gespeeld mannen!!

Geschreven door Vincent Buijs

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ook een wedstrijdverslag schrijven over je team of het team van je kind kijk dan eerst naar deze pagina:

Hier staan richtlijnen waaraan het artikel dient te voldoen.