ODE AAN BOB CLARKE DOOR VDL 4: EEN PRACHTIG EERBETOON AAN LEVENDE LEGENDE

ODE AAN BOB CLARKE DOOR VDL 4: EEN PRACHTIG EERBETOON AAN LEVENDE LEGENDE

De mannen van VDL 4 hebben ieder voor zich hun mooie herinneringen en respect voor Bob Clarke op papier gezet. Afgelopen zaterdag werd Bob met zijn team kampioen en dat moest iets origineels opleveren. Hierbij de bloemlezing van al die pennenvruchten.

Misschien staat aan het eind hier of daar een naam door elkaar. Maar ja, zelfs de samenstellers waren na 29 pitchers bier zaterdag een beetje de draad kwijt. Nou ja, jongens. Als het maar een werelddag was voor iedereen. En vooral voor Bob...

Hier komen ze:

 

-Bob, voetballen met jou is al jaren een feest, want.....

Ruim 70 jaar voetbalervaring kunnen wij nog steeds van leren en dat accent is geweldig

Bob, het gekste dat ik met jou heb meegemaakt?

Waren er ook normale momenten dan? ?

- Bob, de meest hilarische actie van jou is toch wel geweest… Al die gasten die 50-60 jaar jonger zijn uitgekapt

- Bob, je mooiste doelpunt vinden wij nog steeds... Volgens mij is dat een eigen doelpunt ?

- Bob, we hopen dat je nog een paar jaar bij ons doorgaat, want...

Het is altijd gezellig met jou en je moet in dat guinness book of records!

 

ARIE MOERMAN

 

Bob, voetballen met jou is al jaren een feest, want dit is mijn eerste jaar samen en meteen kampioen

Bob, het gekste dat ik met jou heb meegemaakt is What happens in Newcastle stays in Newcastle

Bob, de meest hilarische actie van jou is toch wel geweest toen je in je eigen 16 het vervelende spitsje van mvv uitkapte, die zich meteen liet wisselen toen ik hem vertelde dat die net uitgekapt was door een man van 73!!!

Bob, je mooiste doelpunt vinden wij nog steeds eigen goal op de training met je hoofd

Bob, we hopen dat je nog een paar jaar bij ons doorgaat, want je bent een absolute held

 

PIETER SELHORST

 

Bob zijn meest historische uitspraak vergeet ik nooit meer. Toen hij voorstopper stond tegen Excelsior’20 en de spits uit zijn rug liep, riepen wij: Bob achter je!

Waarop Bob riep: ‘’I See HIM !!!’’  Bob veroverde de bal en gaf een weergaloos hakje… BAM 1-0 achter…

We roepen nog steeds I SEE HIM !!!

Ook mooi om te vertellenb: Bob belde mij op uit Nürnberg. ,,Dick, als ik nu ga rijden ben ik op tijd voor de training maar ik heb geen spullen. Neem jij die ff mee! En Bob was er als eerste op VDL. Terwijl hij al 14 dagen in het buitenland aan het werk was geweest en Leny ook 14 dagen niet had gezien.

Bob is al bijna 50 jaar een aanwinst voor de club en ik hoop dat je nog lang bij ons blijft spelen. Bob we love HIM !!!!!  

 

DICK STIGTER

 

Mooiste met Bob vond ik dat wij besloten om naar Newcastle te gaan hij het heel de avond over ‘grab a grandma night’ had, maar wij er uiteindelijk geen klote van hebben verstaan. En dat hij die de eerste ochtend(begin middag) met hele kleine oogjes de lobby van het hotel binnen kwam en zei: ik heb geen oog dicht gedaan door Aad en heb heel de nacht in een badkuip gelegen. Al met al een hele eer voor mij om met hem te voetballen en ik denk nog steeds een boegbeeld voor heel VDL. En nog steeds een fantastische voetballer.

 

DENNIS WESTERHOF

 

Het mooiste met Bob heb ik in Londen meegemaakt. We sliepen samen op een kamer, het was winter en ik had een mug geluidje op mijn mobiele telefoon, die liet ik s nacht wel eens  afgaan.

Wordt Bob de volgende ochtend wakker, hoor ik hem zeggen: fucking mukken ???

hahahaha, dat was zo mooi.

 

BENNO DE GROOT

 

Er zijn wel heel veel herinneringen . Bob was degene die altijd reed. Toen moesten we in Delft en Bob had geen vervoer. Lekker wedstrijdje gespeeld onder de douche en naar VDL. Op Vdl aangekomen kwamen we er achter dat we bob nog in de kantine zat in Delft. Allemaal lachen natuurlijk maar ook triest dat we juist  Bob vergaten mee te nemen.

 

SANDER BROEDER

 

Bob is in al die jaren dat ik met hem heb gevoetbald nooit te laat gekomen. Hij kwam echter een keer te laat aan bij de club en gaf toen aan dat hij een schaap(!) van een verdrinkingsdood moest redden en zodoende de sloot in was gedoken. Hij vertelde het op een manier alsof het de normaalste zaak van de wereld is…

Bob is een verrijking voor welk elftal dan ook! Hij heeft de juiste wedstrijdmentaliteit, is nooit boos op medespelers en lust op zijn tijd een biertje!! Bob plak er nog een aantal jaren aan vast zodat we nog van je kunnen genieten!

 

DIRK RIJSOORT

 

Helaas heb ik een aantal negatieve ervaringen met ons boegbeeld, op de trainingen ben ik altijd tegen Bob en moet daarom dus eigenlijk altijd scheenbeschermers aan!

Bob is een soort oermens. Hij vertelde weleens dat hij eigenlijk nooit spierpijn heeft en nooit geblesseerd is. Je merkt wel dat de jaren gaan tellen. Hij heeft vorig jaar na ruim 70 jaar dan toch zijn eerste blessure gehad!

Ik denk het mooiste aan Bob is dat iedereen hem zo respecteert. Hij heeft op zijn 73e zowel binnen als buiten de lijnen nog zo veel energie en positiviteit! En dan bij MVV uit gewoon boos weglopen na een wissel omdat we dachten dat hij geblesseerd was! Bob, petje af! Maer when you gesopen hebt verstae ik you egg nie. Sir Bobby Clarke,

 

BEN TUREAY

 

Mijn eerste jaar naast jou in de verdediging en meteen het kampioenschap!

Mooiste momenten van afgelopen jaar zijn toch wel de bekende uitkap bewegingen, de diepe ballen op Djwroen Djwroen, en hoe je voorop liep als een soort leider door Newcastle en ons begeleide naar de donkere tentjes van deze stad.

Bob, plak er zeker nog wat jaartjes aan vast, wij als teamgenoten kunnen hier alleen maar van leren en genieten.

 

MICHAEL GERRITSEN

 

Bobbie

De man die nog altijd voorop in de strijd gaat zowel binnen als buiten het veld.

Weet nog wel toen ik voor het eerst met je achterin het veld stond en jij gewoon in de mandekking en jij dan met alle gemak gewoon een mannetje voorbij ging ?.

 

JEROEN ROEST

 

Sir Bobbie ik vind het altijd een eer om met je te spelen en een ieder waar ik mee spreek over jou vol ongeloof reacties krijg OP DIE LEEFTIJD ! Waarop ik reageer met trots JEP.

Bobbie ik hoop dat we nog veel plezier van jou moge beleven .

Je bent mijn Held topper.

 

MIKE VAN STRATEN

 

 

BOB vriend. Ik heb te veel mooie dingen met je meegemaakt om allemaal op te noemen maar een tijdje geleden vroeg ik hoe het voelt om kampioen te worden op jou leeftijd. Jij antwoorden " Ik hoop niet dat het mijn laatste keer is". Dat zegd genoeg over jou Bob.

 

AAD ULEMAN

 

Hi Bob,

Harde werker: zowel binnen het veld, maar ook zeker nog buiten het veld! Alle respect!

Vorig jaar kwam ik voor de eerste keer trainen, Piggel zei vooraf dat er ook een man van 72 mee trainde, zo speciaal is het voor al deze gasten dat je nog volop meedoet! Prachtig mooi te zien hoe je manifesteert tussen al die jonge knapen!

 

JEROEN HUIZENBEMIDDELAAR

 

Bob jonge god! Ik geniet er elke donderdag en zaterdag van om met je te voetballen en te lappen.

Het schijnt dat je weer hardloop schoenen hebt gekocht om volgend seizoen weer fris aan de start te verschijnen. Ik zie je op de eerste training!

 

PIGGEL

 

 

Bob de man die er alles aan doet om maar op het veld te staan. Terug van het werk in Amerika met een Jetlag nog willen spelen. Niet of nauwelijks geslapen maar je merkt niets aan Bob omdat hij altijd een lach op zijn gezicht heeft en in is voor een dolletje. Bob ik train / voetbal nu ongeveer 5 jaar met je en wil er nog heel wat aan vast plakken/ drinken

 

RHYS VAN DER VALK

 

 In het engelse voetbal heb je de befaamde  ‘Bobby’s” .. Bobby Charlton & Bobby Moore , helden van het WK 1966..zij waren toen 30 en 26 jaar... maar wij hebben ons eigen engelse held , Bobby Clarke!

 De man van 73... die liever niet over zijn leeftijd wil praten, de man waarvan je in de kleedkamer en op het veld niet merkt dat hij 73 is!

 Een fenomeen bij je ploeggenoten, maar ook bij je tegenstanders ! De ongeloof bij je ‘jongere ’tegenstanders je ze ‘op het gemakje ‘uitkapt ! .... het blijft een genot om te zien. Wij vinden het inmiddels allemaal normaal.. Maar het is niet normaal ! Bob, je bent een voorbeeld voor iedereen..

Vanuit ergens in europa rijd je uren om maar op tijd te zijn voor de training,na een nachtvlucht vanuit USA haal je thuis even je spulletjes en staat te popelen om in de basis te staan..

Dat ben jij Bob.. ondanks je leeftijd heb je nog steeds een ongekendE drang om tegen een balletje te trappen en een biertje te drinken met je voetbal maatjes. En nu, als kers op de taart, kampioen worden !   Wie van ons zal het je ooit nadoen ?

Ook buiten het veld ben je van ongekende waarde ... want met welke promillage ik ook thuis kom “ Bob was er ook nog ” werkt nog steeds prima als excuus ?Nog ff een paar jaar doorknallen vriend, want hoe mooi zou het zijn om op je 80ste nog kampioen te worden  ;-)

 

MARINUS ULEMAN

 

Bob.

De enige 70-plusser die in plaats van Rummikub stenen nog wekelijks een "20-jarige" spits uit zijn broekzak tovert. Nog gretiger, gedreven en fanatieker binnen en buiten de lijnen als de jongere garde. Met een mentaliteit en lichaam waar wij met z'n allen alleen maar van durven dromen. Hopelijk kunnen wij bij VDL 4 nog jaren van jou binnen de lijnen genieten, zo niet. Dan maar alleen onder het genot van een biertje.

 

MIKE VIJFVINKEL

 Bob a true living legend.

Hey bob,. Ik ken geen andere man van 73 die er nog zo soepeltjes bij loopt op het voetbalveld. Niet normaal?. Dat lichaam van jou moet wel van staal zijn. En ook altijd die uitspraken van ; niet ouehoeren gewoon voetballen. Mooie vent.

 

ROY VAN DE BERG

 

Bob, heb dan nooit met je gevoetbald! Wel heb ik onzettend veel respect voor je. Als je op Zo'n leeftijd nog zo Fit bent. Ik hoop dat je nog niet aan stoppen denkt. En dat we na afloop van de wedstrijd nog vele biertjes samen kunnen drinken.?

 

SEZER BUYUK

 

,,Iedereen kan een voorbeeld nemen aan Bob, als hij ook maar even kan is hij er.

Dat Bob nog net zo fanatiek is als voeger hebben we dit jaar weer kunnen zie. Bob kon niet komen trainen en besloot  op de vrijdag dan maar even voor zich zelf door de duinen te gaan lopen. Op zich een prima idee, het was alleen jammer dat Bob de zaterdag niet heeft gespeeld omdat hij spierpijn had.

Ook in het veld kan ik genieten dat Bobby jongens van 18 jaar nog gewoon in zijn zak heeft. Spitsen van de tegenpartij worden onder een biertje regelmatig uitgelachen door medespelers als ze horen dat onze Bobby ouder is als de spits zijn opa.

Bob blijf zo lang mogelijk doorgaan, je teamgenoten genieten nog elke wedstrijd van je.

 

TIM ELFERS

 

Prachtig mannen! Hoe jullie Bob zo in het zonnetje zetten en m aanmoedigen om nog meer jaren aan vast te plakken!

Bob we hebben niet veel samen gespeeld maar feit dat jij wekelijks op het veld staat, is een enorme inspiratie en motivatie voor anderen. Je vindt dit vast de normaalste zaak omdat je dit al jaren doet maar het is onwijs bijzonder. Ben het even gaan Googelen. Er zijn in Nederland een paar actieve voetballers van 80 jaar, maar als ik zoek op kampioen boven 70 jaar vind ik niets. Daarin ben je inderdaad uniek! Er kan maar 1 de kampioen zijn en dat ben jij.

Op naar nog meer kampioenschappen en het verbreken van 80 jaar record als actieve voetballer!

 

ROBLES ELMI

 

Toen ik mijn overstap maakte naar vdl dit seizoen, werd mij verteld dat er een man van 72 in het elftal zit, nou dat kon ik niet geloven. En toen ik je zag voetballen geloofde ik het al helemaal niet 72!! Nou hij doet nog gewoon normaal mee, dacht ik toen. Ik ken alleen maar verder zeggen respect en hoop dat je nog meer jaren te bewonderen ben op de vdl velden!

 

JAMIE

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Vecom
    Vecom
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Toll
    Toll
  • Kugeko
    Kugeko
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • Dairco
    Dairco
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • NDS
    NDS
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • Euro Products
    Euro Products
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • Heineken
    Heineken
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • P. Looije
    P. Looije
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • De Salon
    De Salon
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life
  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • Wallcare
    Wallcare
  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • Windmill
    Windmill
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • ING
    ING
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • Rabobank
    Rabobank
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Argeweb
    Argeweb
  • Hoek Glas
    Hoek Glas