MARCO VAN DER ZEE ZORGT ALS TRAINER, ALS COORDINATOR KNVB JEUGD PLAN NEDERLAND ÉN DE KEEPERSDAGEN VOOR DRUKTE BIJ VDL

MARCO VAN DER ZEE ZORGT ALS TRAINER, ALS COORDINATOR KNVB JEUGD PLAN NEDERLAND ÉN DE KEEPERSDAGEN VOOR DRUKTE BIJ VDL

Marco van der Zee is meer dan de trainer-coach van het JO17 juniorenteam en Hoofdtrainer/coördinator van de JO19 & 17 van de voetbalvereniging VDL.
Hij is ook de man die een geweldige samenwerking met de KNVB Jeugd programma Nederland (JPN), de keepersschool van Arjan van der Kaay en sinds dit seizoen de Jonger Oranje dag heeft opgezet op het fraaie complex aan de Sportlaan.

 

Op zondagen is het een drukte van jewelste. Honderden talenten, jeugdige keepers, potentiële groeibriljantjes hebben in de afgelopen seizoenen de weg naar de KNVB JPNKeepersschool en voetbal en keepersdag in Maassluis al gevonden. Op zulke dagen is Marco (van der Zee 48) op zijn best. Hij is dan de spin in het web van een compacte organisatie of het verlengstuk van de KNVB JPN organisatie.

 

Hoewel hij alles in het belang van de club doet is er wel een scheiding in zijn rol. Op de dagen dat de KNVB op ons complex actief is, is hij onderdeel van de KNVB JPN organisatie.

 

Op die dagen zorgt hij als team/locatiemanager dat alle spelers, trainers en Fysio’s de juiste randvoorwaardelijke zaken ter beschikking hebben en zorgt hij met een collega dat alles op zo goed mogelijk verloopt.

Bij de keepersschool en Jonger oranje dag(en) doet hij eigenlijk hetzelfde maar dan is hij vanuit de club gastheer/locatiemanager.

 

 

Waarom zijn de KNVB JPN, Voetbal en keepersdagen belangrijk voor het jeugdvoetbal?

 

Van der Zee: Iedereen met een passie voor voetbal zal erkennen dat alle goed begeleide activiteiten die gedaan worden om het voetbal beter te maken belangrijk zijn. Het KNVB JPN programma is speciaal ontwikkeld om regionale talenten een extra handvat bij hun ontwikkeling te geven en een podium om onder de aandacht te komen van een BVO (Betaald Voetbal Organisaties).

 

Jonger oranje doet eigenlijk hetzelfde maar geeft iedereen (op commerciële basis) zonder scouting/selectie vooraf de mogelijkheid zich te presenteren aan de BVO’s.


De keepersschool van Arjan van der Kaaij en hopelijk ook binnenkort een voetbalschool op ons complex richten zich op het beter maken van de individuele speler. Bij voetbal zijn tactische technische en mentale zaken van belang om de individuele keeper/speler beter te maken.

Met deze scholen kunnen we de spelers naast de talenten die de speler al bezit de mindere technieken trainen om zo de speler beter te maken.

 

Wat is jouw rol en op welke momenten geeft het voldoening?

 

De diverse rollen die ik voor de KNVB en VDL bekleed lees je op diverse plekken terug in dit artikel. De Voldoening die ik daar uit haal naast de persoonlijke waardering die ik met regelmaat mag ontvangen komen uit meerdere dingen.

Als trainer  is het, het mooiste als je met een goede groep spelers mag werken die leergierig is en voor het hoogst haalbare wil spelen of wanneer je een door jou opgeleide speler ziet doorstromen naar het vlaggenschip van de club.

 

Dat bewijst voor mij dat je op de goede weg bent in het opleiden van de jeugdspelers.  Voldoening is ook de club zien groeien.

 

Recent ben ik als coördinator het voorwerk van seizoen 19/20 gestart en zoals we er nu voorstaan starten we komend seizoen met 2 O19 en 2 O17 teams.

 

Ook weet ik dat er bij de Kiddiez inmiddels meer dan 40 jongens en meisjes actief zijn en dat de meisjes inmiddels op niveau mee doen in de competities en beker. Dit bewijst dat we als club goed bezig zijn met wat men verwacht van een jeugdopleiding.

 

Groei zorgt er wel voor dat de club daar goed op moet anticiperen op faciliteit en invulling van de taken. VDL beschikt over een vaste groep vrijwilligers maar zij kunnen niet alles mogelijk maken, er is dan ook zeker ruimte voor nieuwe leden en ouders die op vrijwillige basis iets willen doen tijdens deze wedstrijd of doordeweekse dagen.

 

Kan, wil jij ook onderdeel uitmaken van deze betrokken groep meldt je dan aan bij Maurice van der Kraan of Edwin Kok voor de jongens en Patricia van der Berg voor de meisjes zou ik zeggen. Je bent van harte welkom!

 

Wanneer je de beschikking hebt over een mooi complex geeft het mij ook voldoening als daar de velden optimaal gebruikt worden. Met de KNVB JPN, Feyenoord en de keepersschool denk ik dat we hier als club al een goede invulling aan geven.

 

Persoonlijk is er als gezegd voldoening wanneer we na zo’n dag afsluiten met complimenten naar mij, de club maar vooral de mensen die het voor ons mogelijk hebben gemaakt.’’

 

Welke mensen zijn nog meer belangrijk in jouw organisatie op zondag?

 

,,Op het moment dat ik naar VDL kwam vroegen meerdere partijen of er voor hen ook ruimte was bij mijn nieuwe club. Na het voorstel van James als TC lid aan het bestuur en hun positieve reactie zijn de activiteiten uitgezet en opgestart.  

Als contacten werden toen  Andre Verbrugge, Wim van Beijeren en Nel aangegeven. Zij draaien deze dagen ook voornamelijk en worden bij de grote dagactiviteiten vaak bijgestaan door John van der Ende.

Zonder deze clubgenoten zouden we dit niet zo goed kunnen organiseren want alles valt of staat op deze dagen met de hulp van de vrijwilligers van de club waar wij die dag te gast zijn. Naast deze mensen is op de achtergrond ook Hans Luttikhuis vaak voor mij actief Hij zorgt altijd dat wij de gevraagde materialen tot onze beschikking hebben.’’

 

Heeft VDL het juiste complex tegenwoordig voor dit soort activiteiten?

 

,,JA! Naast de geweldige uitstraling van het sportpark aan de Sportlaan heeft VDL een goed onderhouden en optimaal gesitueerd complex. De 2 kunstgrasvelden liggen dicht naast elkaar wat het goed overzichtelijk maakt. De moderne kleedkamers, de ruime parkeermogelijkheid op zondag en de goede horecavoorziening maken de locatie uitermate geschikt om deze activiteiten goed en volgens de gestelde normen te kunnen organiseren.

 

Dat het complex zich uitermate goed leent voor deze activiteiten blijkt zeker uit het feit dat ik kan melden dat de samenwerking met de KNVB JPN om de O11 tot en met O14 te organiseren is verlengd en zij zijn dus ook in seizoen 19/20 op zondag bij VDL in Maassluis

De JO Keeper en voetbaldag en Juventus clinics zullen begin volgend seizoen weer ingepland worden maar ook hierover zijn we alweer in een vergevorderd stadium.’’

 

 

Vertel eens iets over je activiteit als trainer-coach bij VDL onder 19 & 17?

 

,,Na mijn overstap ben ik gestart als trainer op de O19 en 17. Dit is gedurende dat seizoen is dit geen goede combi gebleken en heeft de TC er dit seizoen voor gezorgd dat ieder O17 en 19 team de aandacht kan krijgen die het verdient. Met deze leuke groep trainers en begeleiders kunnen we dit seizoen nu zo optimaal mogelijk laten verlopen.

Als coördinator O17 & O19 verzorg ik samen met wederom Andre Verbrugge als wedstrijdsecretaris en de TC alle randzaken die nodig zijn om de wedstrijden zo goed mogelijk te laten verlopen.

Met andere TC leden volgen we de ontwikkeling van de jeugdspelers en bespreken we mogelijke stages bij de selectie zodat we de doorgroei van de eigen jeugd zo optimaal mogelijk kunnen houden.’’

 

Wie zijn daar je rechterhanden of welke mensen ondersteunen je daar?


,,Naast de Vrijwilligers en kaderleden die ik zojuist noemde en voor de hele club actief zijn op dat vlak, zijn er een aantal trainers en teammanagers aan het werk om de O17 en O19 groepen zo goed mogelijk te bedienen. In de onder 17 is een goede band ontstaan met de trainers en teammanagers. Er heerst hier een leuke en betrokken sfeer mede door de goede onderlinge communicatie. Dat is een heel prettige omgeving om als Coordinator/ Hoofdtrainer te mogen werken. Om jullie een indruk te geven wie mij bijstaan in deze afdelingen zal ik iedereen even kort noemen.’’

 

JO17-1

 

Hoofdtrainer/coach Marco van der Zee.

 

Assistent trainer Antony Vizcaino.  De van Curaçao afkomstige Anthony volgt de opleiding BOS(Buurt Onderwijs en Sport) aan het Zadkine in Rotterdam. Anthony heeft zelf ook hoog op amateur niveau gespeeld en is daarom de assistent mij te kunnen vervangen als ik door mijn KNVB JPN verplichtingen afwezig ben.

 

Keepertrainer/Scout Gerard Ritzema. Net als Anthony besloot ook Gerard mij het vertrouwen te geven en samen met mij een nieuwe uitdaging aan te gaan bij VDL. Gerard traint onze bovenbouw keepers. Naast deze trainingen is Gerard ook de scout die onze tegenstanders bezoekt en de eerste analyse van hun spel maakt. Hierdoor hebben wij vooraf al een goede indruk van onze tegenstanders en kunnen we daar indien nodig aangepast op trainen.

 

JO17-2

Trainer/Coach                        Robert van der Oest.

Robert is momenteel bezig aan zijn 13eseizoen voor de club als trainer (Langst lopende verbintenis als trainer bij de club?) en daarnaast drijvende kracht en speler van het 7v7 bij VDL.

Assistent trainer        Joey Waijers.

Naast dat Joey bij de JO17-2 assisteert is hij ook trainer van de JO11-4 en speler van VDL 7.

 

Teammanager                       Ger Hollaar.Ger groeit met het team mee waar hij afgelopen seizoen met Edwin Kok nog de (O15) groep trainde zorgt hij nu voor de organisatie van de JO17-2 groep als teammanager.

 

JO17-3

 

Trainer                       Tim Lagrauw.

Tim zet zich in voor de JO17-3 groep die dit seizoen naast zaken als examen stress helaas ook met veel blessures kampt. De goede communicatie met Tim en Richard maakt het dan vaak mogelijk dat er met passen en meten toch gespeeld kan worden. De passie van Tim voor voetbal en het trainen van deze mannen draagt zeker bij aan de positieve stemming binnen de groep.

 

Teammanagers          Richard Schenk

Aanspreekpunt voor de JO17-3 en Klaas van Buuren zijn betrokken ouders die het team op zaterdag begeleiden en alle zaken rondom het team verder regelen voor ons.

 

Naast de Drie teams van de JO 17 valt ook het team van de JO19 onder mijn Coordinator/Hoofdtrainerschap

Voor deze groep heeft Randy van Veenzich dit seizoen als trainer aangesloten, Randy verzorgt de trainingen zo goed als hij kan en begeleid deze groep op de wedstrijddagen.

 

Wat is je droom op sportief gebied?

 

,,A dream is just a wish without a plan. Maak de gedachte/droom compleet door uitvoering.
Geen woorden maar daden zeggen ze bij Feyenoord, waarvan wij amateurpartner zijn, over. Juist die daden van iedereen op welke manier dan ook voor de club zijn hard nodig. Samen ben je de club en samen behoud je de club.

 

Ik kijk ik altijd met veel plezier naar de ouders langs de lijn. Het samen beleven van de sportieve prestatie met elkaar als deelnemer en toeschouwer, dat geeft iets om samen over (na) te praten. Misschien is dat dan wel mijn droom dat meer ouders het sportmoment van hun kind op hun eigen niveau weer mee gaan beleven en zo weer betrokken zijn bij de sportieve passie van hun kind. Net als ik dat met mijn vader had en mijn kinderen weer met mij. Beleven maakt betrokken en zal denk ik ook bijdragen aan zo nu en dan vrijwillig een paar uurtjes in de club te investeren om iets extra’s te doen.’’

 

 

Wat is TenS, waar staat het voor en wat is je ambitie op dit vlak?

 

,,TenS staat voor training en support wat wij op 2 verschillende vlakken bieden.

Met TenS Sport verkopen(www.tenssport) we sinds een jaar de scheenbeschermer van de toekomst. Dit niet alleen omdat de scheenbeschermer duurzaam en sociaal verantwoord wordt geproduceerd is maar ook omdat hij voor iedere scheen de juiste pasvorm heeft, ventileert, dus niet stinkt en super licht is.

 Daarnaast doen we van alles op voetbalgebied zoals clinics, Kies voor sport projecten en organiseren evenementen als Voetbaldagen en kinderfeestjes. Op dit moment onderzoek ik of er een reële mogelijkheid is om iets te gaan doen in de sport en recreatie markt in Maassluis maar dat is te pril om daar al veel over te zeggen.

Het andere onderdeel van het bedrijf is TenS Management dit richt zich op wat ik altijd heb gedaan, procesverbetering en trainingen binnen organisaties opgezet vanuit het primair proces (offerte tot betaling) en credit en risk management.

 

 

 

 

 

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • Dairco
    Dairco
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Vecom
    Vecom
  • P. Looije
    P. Looije
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • De Salon
    De Salon
  • Rabobank
    Rabobank
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof
  • Toll
    Toll
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Windmill
    Windmill
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • Heineken
    Heineken
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • ING
    ING
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • Argeweb
    Argeweb
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • Hoek Glas
    Hoek Glas
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Kugeko
    Kugeko
  • Euro Products
    Euro Products
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • NDS
    NDS
  • Wallcare
    Wallcare
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV