NIEUWSARCHIEF

November 2021

INSCRIPTIE EERSTE STEEN MARINA TOUSAIN-VAN DER MAAREL GERESTAUREERD

Het zijn soms de kleine dingen die de meeste emotie met zich meedragen. Onze mannen van de accommodatiecommissie, die toppers die elke week al vele jaren lang zo trouw ons complex in prachtige staat houden, hebben afgelopen week aandacht geschonken aan het opknappen van een fraaie inscriptie in onze tribune bij het hoofdveld.

 

Een tribune die bijna een halve eeuw geleden werd gebouwd en waarvoor de eerste steen destijds werd gelegd door de toen 5-jarige Isabella Marina van der Maarel, in haar leven bekend als Marina. Zoals u ziet op de inscriptie had dat moment plaats op 18 april 1973.

Marina was de dochter van VDL’er Teunis van der Maarel, die weer afkomstig was uit een echte Maassluise, blauw-witte familie.

 

Marina zou de moeder worden van drie geweldige zonen, Patrick (29), Stephen en Robin (beiden 26), die zij kreeg met Gerard. Zo’n drie jaar geleden verloor het gezin Tousain deze lieve vrouw en moeder na een zeer, zeer zware periode voor haar. De strijd die Marina voerde kon ze niet winnen.

 

Wind en regen deden de inscriptie op de zijkant van onze tribune bijna een halve eeuw lang geen goed, maar kijk eens hoe fraai onze vrijwilligers dit hebben hersteld. Marina blijft met haar naam en de inscriptie van de eerste steen voortleven in de gedachten van veel VDL’ers, maar in het bijzonder in die van Patrick, Stephen, Robin en Gerard.

Mede namens de jongens een groot woord van dank aan de mannen van de accommodatiecommissie!

 


VLOEDGOLF VAN EMOTIES BIJ OVERLIJDEN FRANK VAN DIJK (58)

Voor altijd een blauw-witte leegte in onze buitenbar

5 maart 1963 – 18 november 2021

 

De dag waarvan je wist dat die ging komen en die dan toch als een tsunami bij je binnenkomt. Het overlijden van de fijnste, de gezelligste en liefste barkeeper bij VDL, zorgt voor een vloedgolf aan emoties.

 

Frank van Dijk, 58 jaar, een beer van een vent, echtgenoot van Hanneke, vader van Bart en Sanne, heeft het laatste rondje gegeven. Een spreekwoordelijk rondje in zijn leven, terwijl hij al die jaren zo hartelijk, zo warm en zo amicaal voor al die andere rondjes zorgde.

 

Je ziet hem zo nog staan in de buitenbar op het voorplein bij de kantine. Die luxe bar die we ooit zo goed als nieuw als vereniging via de brouwerij kochten van een grote horeca-exploitant in hartje Rotterdam, leek voor onze Frank gemaakt. Het werd zijn domein, noem het zijn territorium, zijn stamplek bij de vereniging waaraan hij al een heel leven verknocht was.

 

Geen mooiere plek om alles te overzien, om met iedereen te praten en om het middelpunt te vormen zonder dat hij altijd de behoefte had om op de voorgrond te treden. Want eerlijk is eerlijk, zo’n man was hij helemaal niet. Frank wilde bijdragen, ondersteunen, gewoon zorgen dat hij met één rol een wezenlijk verschil kon maken in het omvangrijke vrijwilligerskorps van VDL.

 

Als pupil kwam hij binnen in onze vereniging. Sommigen van ons speelden toen al met hem samen. Frank werd keeper, we zien hem nog staan. Met witte kniebanden, zoals toen de mode was onder keepers. Was hij de beste keeper in zijn generatie? Nee, maar daar ging het hem helemaal niet om. Frank voetbalde voor zijn plezier en zócht ook plezier. Als junior werd hij vermakelijk mondiger, kon je  lachen met hem in de kleedkamer of op het veld, waar hij sensationele reddingen afwisselde met de meest kolderieke momenten.

 

Het 8e seniorenteam op zondagmorgen vergeet tot op de dag van vandaag niet hoe Frank als doelman een prachtige muur neerzette bij een vrije trap voor de tegenpartij. Een flinke muur, iedereen moest erin. De muur dekte alles af, behalve het doel: 1-0. Frank boos op de muur!

 

Hoe groot de nederlaag soms ook was, het was nooit een reden voor hem om geen kratje neer te zetten voor al zijn ploegmakkers in de kleedkamer. Sterker, dat was zijn snelste sprint van de dag!

 

Een beetje zelfspot was hem niet vreemd en ook dat zorgde ervoor dat hij goed in de smaak lag bij de mensen om hem heen. Opvallend was dat, naarmate hij ouder werd, die bulderende stem in de kleedkamer en aan de bar luider werd dan in het zestienmetergebied. Hij kreeg ook een steeds grotere voorkeur voor de derde in plaats van de eerste of tweede helft.

 

De enige momenten dat hij wel eens wat stiller was, namen we waar langs de lijn als hij stilletjes stond te genieten van de ontwikkeling die zijn zoon en dochter meemaakten. Die dekselse Bart en pittige Sanne deden het stiekem toch verdomd aardig. Nooit grootspraak, nooit opscheppen, maar trots op zijn twee blonde oogappels was hij wel.

 

Het gezin van Frank vormde een beetje een rolmodel in een vereniging. Allemaal betrokken, tot aan Hanneke toe die nooit te beroerd was de mouwen op te stropen voor een stevige vrijwilligerstaak. Je hoeft de beelden van grote evenementen of de apres-ski feesten maar terug te kijken om te zien hoe Franks grote liefde daar tot diep in de nacht de boel mee organiseerde. Alles om anderen maar te laten genieten.

 

Dat laatste is ook kenmerkend voor het leven van Frank. Als iedereen om hem heen het maar fijn had en nóg heeft. Tot aan de laatste dagen van zijn leven toe.

 

Als het aan Frank had gelegen, was hij nog jaren het warme middelpunt van onze vereniging in die buitenbar gebleven. Maar diep van binnen wist hij een aantal jaren terug al dat zijn lichaam hem niet dezelfde loyaliteit toonde als die hij voor zijn voetbalclubje al die jaren had.

 

Dat grote lichaam van die stoere blonde vent liet hem langzaam in de steek. Moedig en ongelooflijk sterk droeg hij dat lot, zonder de hele wereld ermee lastig te vallen. In het revalidatiecentrum Rijndam was hij als een kind zo blij als je op bezoek kwam in moeilijke periodes.

 

Ja, hij hield van een biertje. Dat zijn boezemvriend Harold Tuit vaste klant is geworden bij het Wapen van Maesland wijt hij aan Frank, die hem er ooit mee naar toenam. U kunt zich voorstellen dat de muziekinstallatie daar nauwelijks nog hoorbaar was als dat duo, aangevuld met de bulderende lach van de andere vriend, Richard Popiolek, gezamenlijk aan de vrijdagmiddagborrel zat.

 

De een nog luider dan de ander. Maar was die schreeuw van de leeuw, onze Frank, er nog maar.

 

Het wordt stil, daar in het Wapen, en bij ons in de buitenbar. Een blauw-witte leegte die niet makkelijk op te vullen meer is.

 

Maar lieve mensen, weet dat de leegte in het gezin van Hanneke, zoon Bart en dochter Sanne nog vele malen groter is…

Lieve Van Dijkjes, de hele VDL-familie denkt aan jullie en wenst jullie sterkte in deze moeilijke tijd.

 

 

INFORMATIE OVER DE UITVAART 

 Op deze plek zullen we in de komende dagen informatie verstrekken over de uitvaart, die na het weekeinde zal plaatsvinden.
 

Condoleanceregister

Er is wel al de mogelijkheid om een boodschap voor Frank en de familie achter te laten in het condoleanceregister.
www.cirkelvanafscheid.nl/condoleanceregister/

 

 


CORONA UPDATE VDL NOVEMBER 2021


BELANGRIJKE MEDEDELINGEN VOOR AL ONZE LEDEN EN BEZOEKERS:
 

Na de persconferentie van premier Mark Rutte en het OMT is iedereen vanaf vandaag weer welkom langs de lijn en in de kantine

Kom dus gezellig naar de club voor een bakkie, een heerlijk broodje of een soepie!

Zaterdag staan er 16 thuiswedstrijden op het programma en het zal weer gezellig drukker worden. Je kunt je dus ook weer inschrijven voor de bardiensten in de komende weken en we zullen alle hulp nodig hebben.

Denk aan je verplichte vrijwilligerstaken die ieder lid (of ouder van een lid) gedurende het seizoen moet invullen. Pak je punten mee en draag bij aan de gezelligheid en het plezier voor alle jeugd en senioren.


REGELS VOOR SPELENDE LEDEN:

- Geen QR code nodig om te sporten in de buitenlucht

- Boven 18 jaar kun je plaatsnemen in kantine met QR code op je telefoon

- Tot 18 jaar geen verplichting om QR code te hebben/tonen

REGELS VOOR BEZOEKERS:

- Aan tafel zitten in kantine en op terras mogelijk.

- in kantine zitten wel QR code op je telefoon nodig.

- zonder QR code kantine ook bereikbaar, maar dan voor afhalen van drank of eten (niet voor zitten aan tafel)


ALGEMENE LEDENVERGADERING VDL OP MAANDAG 13 DECEMBER

Ja, hij komt er weer aan. Zet hem in de agenda, hang hem op het prikbord want het is oh zo belangrijk voor je clubje! Op maandag 13 december houdt VDL de jaarlijkse, ALGEMENE LEDEN VERGADERING !

We weten het, die algemene ledenvergadering beschouwen velen als een verplicht nummer, dus veel leden geloven het wel. Ze laten het over aan de oude getrouwen, de mannen en/of vrouwen die toch altijd wel komen. 

Maar bedenk je dat het juist in deze tijd, waarin verenigingen het door de coronapandemie zo zwaar hebben, wij er met z'n allen heel veel moeite voor doen om jou of je kinderen te laten voetballen.

Als ouder kun je de vergadering ook bijwonen. Indien geen lid niet met stemrecht, maar minstens zo belangrijk is dat je weet wat er gebeurt in je club.

En voor al die leden die gedurende het jaar met vragen komen ('waarom dit, waarom doet de club niet dat, etc.'), dit is het moment waarop het beleid van VDL wordt bepaald, waarop je inzicht kunt krijgen in de financiële situatie van je club. Vooral dat laatste is interessant, want het verklaart waarom we bepaalde dingen wel doen en andere dingen soms niet kunnen doen.

Dus.... hopelijk tot maandag 13 december aanvang 20.00 uur!

 

Andere data om te onthouden en in je agenda te plaatsen:

Zaterdag 15 januari nieuwjaarsreceptie

Donderdag 16 december 7 tegen 7 kersttoernooi


Resultaten 1 - 4 van 4

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • Heineken
    Heineken
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • De Salon
    De Salon
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • Hoek Glas
    Hoek Glas
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud
  • Dairco
    Dairco
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Vecom
    Vecom
  • Windmill
    Windmill
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • Kugeko
    Kugeko
  • Toll
    Toll
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • Euro Products
    Euro Products
  • Argeweb
    Argeweb
  • NDS
    NDS
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • Rabobank
    Rabobank
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • ING
    ING
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • Wallcare
    Wallcare
  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • P. Looije
    P. Looije
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof