NIEUWSARCHIEF

Augustus 2021

DOE UW ONLINE AANKOPEN VIA SPONSORKLIKS EN STEUN VDL

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan VDL, zonder dat het jou een cent extra kost!


TON VAN ES VERWIJDERD UIT STICHTING VRIENDEN VAN VDL

Binnen de Stichting Vrienden van VDL heeft een wijziging in het bestuur plaatsgehad. De heer Ton van Es (zie foto) maakt sinds enige tijd geen deel meer uit van het bestuur van de Stichting Vrienden van VDL. 


Ton van Es is door de andere leden van het bestuur ontslagen vanwege een geschil.

Op de website van de stichting Vrienden van VDL - zo is gebleken - zijn daarna plotseling alle namen van de bestuursleden verdwenen.

U begrijpt dat dit door één persoon, die voorheen toegang heeft gehad tot de wachtwoorden van de website, is gebeurd en dat dit niet de instemming heeft gehad van de nog zittende Stichting-bestuursleden.

Daarom vermelden wij graag bij deze dat de Stichting Vrienden van VDL nog altijd wordt bestuurd door: 

Wim Tuit – voorzitter

Leo van der Maarel – secretaris (en nu interim penningmeester)

Arnold van Beurden – bestuurslid

Ton van Es (tot dit jaar penningmeester) maakt dus géén deel meer uit van het bestuur van de Stichting Vrienden van VDL.

CONTACT

Graag maken wij ook bekend dat het huidige contact-adres voor de Stichting verloopt via de secretaris Leo van der Maarel en de voorzitter Wim Tuit.

Telefoon

voorzitter: 06-4274 5103

secretaris: 06-171 83 681.

 

Beide heren zijn voor zaken die de Stichting Vrienden van VDL betreft via mail ook bereikbaar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


ZATERDAG 4 SEPTEMBER VERKOOPDAG VDL-TENUE’S EN KLEDING

TeamWearConcept, onze fijne kledingpartner en sponsor, houdt zaterdag 4 september weer een verkoopdag en pakt groots uit bij VDL!

En niemand minder dan de nieuwe aanvoerder van Feyenoord Vrouwen 1, uitkomend in de Eredivisie Vrouwen, leidt de verkoop.

 

Want ja, Annouk Boshuizen, eigenaar van Teamwearconcept, IS de nieuwe aanvoerder van de Feyenoord vrouwen. Een geweldige status heeft ze gekregen bij haar nieuwe club. Ze speelde twee jaar in de jeugd bij VDL, werd gescout door ADO Den Haag, groeide er uit tot een basisspeler en maakte deze zomer een grote transfer naar Feyenoord. Daar is ze meteen tot ‘captain’ benoemd.

Vast en zeker zal Annouk bereid zijn met de meiden van VDL op de foto te gaan als er een momentje is binnenkort. Op de verkoopdag is ze er in elk geval bij!

Alle ouders en jeugd worden dus in staat gesteld op 4 september makkelijk een tenue, trainingspakken, jacks, broeken, kortom alles te passen en direct hun kleding aan te schaffen.

 VDL-leden krijgen dankzij een door onze partner direct ingevoerde korting de kleding in deze periode wederom voor zeer scherpe prijzen.

Ook voor andere accessoires, scheenbeschermers, keepershandschoenen, aanvoerdersbanden, waterzakken, bidons enz. kan iedereen terecht bij de medewerkers van TeamWearConcept.

DE PAKKETPRIJZEN

 

ALLE ARTIKELEN OOK TE BESTELLEN OF OP TE HALEN IN DE WINKEL

 Alle artikelen zijn ook te koop en op te halen al in de winkel in Vlaardingen. De winkel zit pal aan de afslag Vlaardingen West (eerste straat links na McDonald’s), adres Hoogstad 209. Of je klikt op de Website van VDL bij de kledinglijn van onze club.

Kijk ook goed naar de speciale pakketprijzen die TeamWearConcept gebruikt. Daardoor maak je gebruik van schitterende aanbiedingen.

Dat geldt dus met name voor de prachtige VDL-kledinglijn met jacks, trainingstruien en losse broeken.

 

AANKLEDING VAN COMPLEET TEAM

Annouk kleedt ook complete teams aan. Die kunnen weer apart bij haar de prijzen opvragen voor een compleet teampakket. Dat wordt allemaal rap verzorgd.

Bedrukking, namen, rugnummers, logo’s, is ook allemaal te verzorgen door Annouk en haar bedrijf. 

WAAR MAG SPONSORNAAM KOMEN? 

Zoals eerder is uitgelegd op de website en in een schrijven aan alle coordinatoren, is bedrukking met subsponsors gebonden aan de voorschriften van de vereniging.

De voorzijde is te allen tijde voorbehouden aan de hoofdsponsor. Op de rug of mouw kunnen subsponsors worden afgedrukt.

Wie zijn shirt wil voorzien van nieuwe subsponsors, wordt vriendelijk verzocht hierover wel eerst contact te leggen met het bestuur. Zodat we e.e.a. ook in onze eigen clubadministratie kunnen verwerken.

 

 

 


VDL BLIJFT GROEIEN! STEUN JIJ ONS ALS TRAINER BIJ DE JEUGD?

VDL blijft groeien! In sommige geledingen stormachtig zelfs. Dat is prachtig, maar het betekent ook dat we nieuwe elftallen erbij hebben die zo aan het begin van het seizoen nog een nieuwe trainer of coach kunnen gebruiken

Trainingsschema seizoen 2021-2022.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Vanaf maandag 23 augustus gaat het nieuwe trainingsschema in.

Alle teams (tenzij anders vermeldt door trainer/coördinator) zullen dan weer van start gaan.

Op zaterdag 28 augustus staan de eerste oefenwedstrijden gepland en vanaf 4 september start de beker/competitie voor alle teams.

In het trainingsschema vind je exact de dagen en tijden dat je moet trainen en staan de protocollen bij afgelasting van het natuurgras,

 

Indeling teams

In een eerder stadium hebben we de voorlopige indelingen geplaatst van de teams.

Naar aanleiding van de laatste mutaties en nieuwe inschrijvingen komende periode, zullen we de indelingen definitief maken in de loop van september.

Voor vragen kun je altijd terecht bij de coördinator of het jeugdbestuur

 

Nieuwe leden van harte welkom

Zoals altijd kunnen geïnteresseerde spelers of speelsters van alle leeftijden, die nog geen lid zijn, een aantal keer aan enkele gratis proeftrainingen deelnemen.

Ben je benieuwd hoe het is of lijkt het je leuk om eens te proberen? Of wil je gewoon graag lid worden?

Neem contact op via de email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan ontvangen we je graag voor de (proef)training.

Help de jeugd als nieuwe trainer of coach

Zowel bij de pupillen als junioren (jongens én meisjes) vinden we het fijn om voldoende begeleiding te hebben in de vorm van trainers, coaches en/of teamleiders.
Je krijgt er enorm veel plezier en ontspanning voor terug. Een avondje trainen en/of een wedstrijd op zaterdag begeleiden, geloof ons het his hartstikke leuk. 
VDL heeft zeer kundige mensen in huis die kunnen helpen bij het (leren) geven van trainingen, oefenstof of advies op de achtergrond.
Je kunt als ouder ook het team van je eigen zoon of dochter helpen begeleiden of een duo vormen met een andere of bevriende ouder. 
Onze jeugdvoorzitter michel van der Harst - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - ziet een mailtje of een contact met jou graag tegemoet!


 


TRAININGSSCHEMA VDL 2021 - 2022

 

PROTOCOL AFGELASTING VELD 2       
1.    AFGELASTING IN GROEPSAPP COORDINATOREN EN TC.     
2.    MAANDAG: 0/13-1 NAAR VELD 1 EN 0/13-2 NAAR VELD 3 (IEDEREEN 1/3E VELD)
3.    DINSDAG 0/18 NAAR VELD 3 (IEDEREEN KWART VELD)    
4.    WOENSDAG MO13-1 VELD 1 EN MO13-2 VELD 3.      
5.    DONDERDAG 0/16 NAAR VELD 1. 0/23 NAAR VELD 1 EN 2E / 5E NAAR VELD 3   
           
PROTOCOL OEFENWEDSTRIJDEN - COORDINATOR / TRAINER ZORGT VOOR ONTVANGST!
1. OP EIGEN TRAININGSTIJD, IN OVERLEG MET MEDE-VELDGEBRUIKERS - MOETEN KUNNEN UITWIJKEN
2. OP GRAS BIU GOED WEER EN LEEG VELD      
3. OP KUNSTGRAS 1 OF 4 OP DI - DO VAN 17.00-18.30 UUR    

 

BENAMING SENIOREN:          
1E SALARI / PLEIJSIER   6E MANGROELAL    
0/23 VD ZEE   7E WAAYERS / HOOGWERFF  
2E  KORSTANJE / BROOS   8E DE WILDE  
3E VD HEUVEL / ULEMAN   DA1 VAN DONGEN / BERKEL  
5E TOUSSIES / BOSMA   DA2 MANGROELAL    

 

 


Markante VDL’er George ‘Dump’ Kouwenhoven (66) overleden

29 juni 1955 – 3 augustus 2021

  

Met grote spijt heeft de voetbalvereniging VDL vernomen dat George Kouwenhoven is overleden. Deze legendarische voetballer, die in Maassluis en omstreken beter bekend stond als ‘Dump’, was in de jaren zeventig een van de smaakmakers in ons eerste elftal.

 Zo talentvol dat Hans Kraay sr. als techisch directeur van Go Ahead Eagles hem naar de destijds fameuze jeugdopleiding van de profvoetbalclub haalde. Daar nam Dump plaats in het internaat in een lichting met onder anderen Bert van Marwijk, de man die na zijn profvoetbalcarriere coach van Feyenoord en bondscoach van Oranje werd.

 Onze VDL’er keerde uiteindelijk terug in Maassluis en miste op het nippertje een glansrijke loopbaal als prof, maar zijn talent liet hij daarna nog jarenlang zien in het eerste elftal van onze club.

 Als speler zag hij er met zijn lange blonde haren, klein als hij was, uit als in deze eeuw de Kroatische spelmaker Luca Modric. Dump had dezelfde positie op het middenveld, was bijzonder technisch en kon heerlijk soleren. Zijn geringe lengte deed niets af aan zijn schotkracht en ook was hij niet bang om er vliegende tackles uit te gooien.

 Op 22-jarige leeftijd trouwde hij met zijn Bea, het was in mei 1979. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had Bea meteen een man in de kreukels thuis, want in een wedstrijd tegen het Rijswijkse RVC brak hij op vreselijke wijze zijn enkel.

 Op karakter vocht hij zich terug en na een lange revalidatie was hij gewoon weer de man bij VDL 1, waar hij samenspeelde met andere toppers als Gommert van Ast, Jan van Altena, Cees de Man, Aad Moerman, Aad Hoek en vele anderen.

 Wat niet iedereen meer weet is dat Dump ook in de zaal een virtuoos was. Eigenlijk was dat ook zijn domein, waar hij trucs kon doen, aalvlug langs tegenstanders kon gaan en mensen kon vermaken. In de zaal waren Kees Koudijzer, Gijs Brinkman, Gommert weer, Harry Huizing en Aad Hoek zijn maten. ‘Opa’ Hoek was coach. Op de foto hieronder is hij de tweede (zittend) vanaf links.

 Vermaken deed Dump ook de mensen in de kleedkamer, langs de lijn of aan de bar. Stelde je hem 1 vraag over Go Ahead of Hans Kraay, dan was het alsof er een kwartje in ging en hij nooit meer ophield. De derde helft was voor hem sowieso een machtige helft. Dan nam hij de wedstrijd nog eens door en hoorde je elke bal weer van zijn hoge Adidas-kicksen vertrekken. Dump speelde immers jarenlang op de Adidas Van Hanegem-schoenen, die een tijd in de mode waren.

 Zijn grote liefde Bea zorgde ervoor dat hij niet eeuwig met de derde helft bezig was. Aan Bea heeft Dump een gouden echtgenote gehad. Ze maakten vroeg in hun huwelijk het verdriet en het drama mee van een doodgeboren kind. Daarna kregen ze nog twee gezonde zonen, Ferry en George, waarbij ze ook nog opa en oma werden van kleinzoon Dean.

 Bea ging in zijn actieve voetbaljaren mee naar elke uitwedstrijd van haar Dump. Ze was als vrijwilliger van VDL ook nog goed voor tal van bardiensten en was er altijd bij als haar jongens in de jeugd een wedstrijd hadden. Ook ontbrak ze bij geen enkele training.

 ,,VDL is altijd zijn club gebleven’’, zei Bea recent. ,,Bij het 90-jarige bestaan van de club was er een jubileum-middag en mocht iedereen op de foto voor het VDL-bord. Hij had zijn schouder afgescheurd, maar hij zorgde dat hij er bij was. Daarom stond hij ook met 1 arm in een mitella op de foto.’’

 We zijn een markante VDL’er kwijtgeraakt, maar vele mooie herinneringen aan deze karakteristieke voetballer zullen voortleven.

De hele vereniging wenst Bea, haar jongens en de rest van de familie Kouwenhoven heel veel sterkte.


CREMATIE EN AFSCHEID
 

 De crematieplechtigheid wordt gehouden op maandag 9 augustus om 14.00 uur in de aula van crematorium De Dijk, Hooge Zeedijk 100 te Maassluis. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.

 

De familie zal de komst van oud-ploeggenoten en VDL’ers die met hem hebben opgetrokken op prijs stellen.

 

 

 

 


Ultieme Skills dag 2021 in Maassluis

De skills middag in de meivakantie was dit jaar een succesvolle start van Football Skills Nederland in de regio Maassluis. 
In navolging van deze dag organiseren we in de laatste week van de zomervakantie "een Ultieme Skills Dag". 
"Een dag waar de deelnemers het leven als een prof gaan beleven"
26 augustus 2021 is de dag die ze niet snel zullen vergeten!!

Resultaten 1 - 7 van 7

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • Vecom
    Vecom
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • ING
    ING
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life
  • Hoek Glas
    Hoek Glas
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Windmill
    Windmill
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • Dairco
    Dairco
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • Euro Products
    Euro Products
  • Wallcare
    Wallcare
  • Heineken
    Heineken
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • NDS
    NDS
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Argeweb
    Argeweb
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Kugeko
    Kugeko
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • Rabobank
    Rabobank
  • De Salon
    De Salon
  • Toll
    Toll
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • P. Looije
    P. Looije
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud