VDL VROUWEN 1 STRALEN, MANNEN 1 KNALLEN WEER

Deel dit bericht via social media.

Wat een fantastische zaterdag. En niet alleen voor VDL 1 (de mannen), omdat we in de 2e klasse KNVB een prachtige en dik verdiende overwinning boekten bij SVS: 0-1. Daarover zometeen meer.

VDL VROUWEN WINNEN DERBY TEGEN MVV’27 EN GAAN FEESTEN

Maar ook onze vrouwen, VDL 1 dus ook, stonden in de schijnwerpers. Kijk eens naar deze schitterende foto. Hebben we een leuk vrouwenteam bij de senioren, of niet? Hippe, stralende dames in galajurken. Gewoon na de wedstrijd even aangekleed voor… de bruiloft van medespeelster Esra!

Voordat onze blauw-witte dames de voetjes van de vloer lieten gaan bij het feest van Esra, lieten ze eerst hun voeten spreken bij de derby tegen MVV’27. Dat duel eindigde in een schitterende 5-2 overwinning na een 3-2 ruststand. Het was spannend, maar de dames hadden hun focus op een topprestatie en nog niet op het feestgedruis. Dat kwam later pas.

Voordat ze als team vertrokken naar Esra’s ‘Wedding Party’ poseerden ze nog even voor de VDL-wand bij de kantine.

VDL 1 MANNEN IN GOEDE SFEREN NA ZEGE

Op dat moment arriveerden ook onze mannen weer, terug van hun competitiewedstrijd bij SVS in Capelle. Het hoeft geen betoog dat na een week, waarin vervroegd afscheid is genomen van de hoofdtrainer, mede dankzij de zege bij de nummer vier van de ranglijst, een goede spirit heerste in de hele selectie.

DOLLE VREUGDE IN DE KLEEDKAMER NA DE 1-0 ZEGE BIJ SVS

Spelers, staf en assistent-coaches zijn uitstekend omgegaan met de situatie. Ze kijken niet achterom, steken geen energie in de periode die achter ons ligt, maar kijken slechts goed gemotiveerd naar de toekomst.  Daarmee tonen spelers en trainers veel volwassenheid.

VDL werd tegen SVS geleid door oud-speler Glenn van der Kraan, die afgelopen week samen met andere assistenten ook de trainingen voor zijn rekening nam.

SPELERS GEVEN JUISTE ANTWOORD

Met een voortreffelijke Tim Teerlink in het doel, een superieure defensie met Melvin Louwen, captain Mustafa Kaya en de jonge Ryan de Roo, alsmede Ritchie Victor als linksachter, een middenveld dat stond als een huis met Pieter Selhorst, John Bekker, Fred van Maaswaal en Kees Ketting (op tien) en een aanval met de gevaarlijke Gaultier Obiango en Rodney Remmerswaal.

VDL speelde formidabel en liet zien dat er nog altijd genoeg potentie is. De supporters keerden trots op de ploeg huiswaarts. Het werd dus slechts 0-1 (doelpunt Rodney na een voorzet van John, waarbij de aanval was opgezet via Kees), maar zonder overdrijven had het zomaar 5-0 of 6-0 moeten zijn. VDL kwam vier keer alleen voor de keeper en creëerde tal van prachtige aanvallen.

Ook de staf, met Jan Bekker, Hans Luttikhuis, Cees Louwen en Henny Brinkman, was helemaal in zijn sas. De vreugde na de overwinning was groot. Nu is het zaak die lijn door te trekken.

TC EN BESTUUR HAKKEN NA WEEKEND KNOPEN DOOR

De Technische Commissie hakt samen met het bestuur kort na het weekeinde een knoop door over de wijze waarop de selectie in de komende periode zal worden geleid. De vereiste diploma’s en licenties zijn al aanwezig binnen de TC, maar het is zeker dat er ook een nieuw gezicht wordt toegevoegd aan de trainersstaf.

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014