VDL 1 BLIJFT IN TOP VAN 2E KLASSE B NA GELIJKSPEL BIJ MONSTER: 2-2

Abdel Kichouh hield voortdurend 2 verdedigers van Monster bezig (foto : Kees de Groot)
Abdel Kichouh hield voortdurend 2 verdedigers van Monster bezig (foto : Kees de Groot)

HOOFDSPONSOR: HOOYMEIJER

VDL ging zaterdag op bezoek bij oude bekende Monster. Ondanks dat VDL in een groot deel van de eerste helft en de hele tweede helft de bovenliggende partij was, werd de 2-2 eindstand pas in de 90’ bereikt.

NICK BUURON GEBLESSEERD

VDL startte zonder topscorer Nick Buuron, die noodgedwongen geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Hij werd echter verdienstelijk vervangen door Abdel Kichouh.

Op het zonovergoten Sportpark Polanen kende VDL een uitstekend begin van de wedstrijd. De blauw-witten startten fel, namen het initiatief en het wachten was op de eerste treffer van de Maassluizers. In deze fase had VDL de beste mogelijkheden, maar wist deze nog niet goed uit te spelen. Een priemend schot werd in de 10’ door keeper Broch net over getikt terwijl een uitstekende aanval van VDL over de linkerflank door Zekeriya Somuncu voorlangs werd geschoten.

Na 25 minuten liet VDL de teugels even vieren en daardoor ontstond een gelijkwaardige strijd op het middenveld zonder noemenswaardige uitgespeelde kansen. In de 34’ werd het eeuwenoude gezegde nog maar eens bevestigd. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Aan de linkerkant van het veld was het Ruud Zuijderwijk, die de bal kon aannemen en in het net kon schieten: 1-0. VDL toonde zich duidelijk geschrokken van deze onverwachte tegengoal en de thuisclub kon daarna tot aan de rust prima overeind blijven.

COLLIN PLEIJSIER SCOORT 5E GOAL

Na de thee stuurde Arwin Verburgh een ongewijzigd, tot op de botten gemotiveerd, VDL het veld in. Door druk te zetten op de verdediging werd er door de Monster verdediging een fout gemaakt. Colin Pleijser was er als de kippen bij om deze in de 47’ af te straffen: 1-1

VDL was nu veel beter en kreeg meerdere kansen. Met wat meer geluk had er een ruime voorsprong kunnen worden genomen. Er kwam nog meer ruimte op het veld waar VDL het beste voetballend mee omging. De sprankelende combinaties waren een lust voor het oog. Tot in de 69’ een combinatie op het middenveld door de net ingebrachte Remco van Ark werd onderschept. Hij wist via de counter het veld over te steken en legde de bal vanaf links voor. De bal werd door een VDL speler van richting veranderd en verdween achter de verbouwereerde doelman Tim Teerlink, die tot op dat moment in de tweede helft helemaal niets te doen had gehad: 2-1.

VDL zette nog meer druk door de voor de geblesseerde John Bekker ingebrachte Dennis van Rijn naar de aanvalslinie te sturen. Keeper Jan Willem Broch blek echter een grote sta in de weg te zijn.

GELIJKMAKER MUSTAFA KAYA

In de slotfase leek dit echter toch zijn vruchten af te gaan werpen. De scheidsrechter legde na een overtreding de bal randje 16 meter voor een vrije trap van Pieter Selhorst. De vrije trap belandde op de lat, maar in de rebound was het Mustafa Kaya die verwoestend uithaalde; 2-2. De wedstrijd was hiermee gespeeld, al werd hierna nog Abdel Kichouh de rode kaart voorgehouden na een overtreding.

Nieuw programma:

A.S. Zaterdag is VDL gastheer voor rode lantaarndrager Vitesse Delft. Aanvang 14.30 uur

 

Abdel Kichouh hield voortdurend 2 verdedigers van Monster bezig (foto : Kees de Groot)

 

There are no images to display.

In aanbouw door Wilco Webdesign | VDL - Maassluis - 2014