VADER EN ZOON RIJGERSBERG VRIJWILLIGERS VAN DE MAAND BIJ VDL!

Deel dit bericht via social media.

Het komt niet zo vaak voor dat een vader en een zoon samen tegelijk worden uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand. Maar vader Henk (66) en zoon Michael (34) vormen dan ook een twee-eenheid als het gaat om de handen uit de mouwen te steken voor hun club.

Vader Henk (l.) en zoon Michael Rijgersberg, met bloemen vlak voor de wedstrijd van VDL 1
Vader Henk (l.) en zoon Michael Rijgersberg, met bloemen vlak voor de wedstrijd van VDL 1

SAMEN BESTRATEN ZE HET SPORTPARK

Wat zij samen aan bestrating doen, los van de vele andere klussen die er op ons sportcomplex zijn, is bijna onvoorstelbaar. Uiteraard geassisteerd door de mannen van de accommodatiecommissie, die letterlijk bergen zand verzetten, graafwerk verrichten en andere karweien, leggen Henk en Michael in deze periode honderden meters betonnen tegelwerk, plaatsen zij die verrekt loodzware stoepranden en zorgen ze er voor dat het straks om ons clubgebouw heen helemaal hartstikke keurig is.

Michael aan het zagen in stoepranden met de slijptol
Michael aan het zagen in stoepranden met de slijptol

Henk vertelde toevallig deze week dat hij precies 50 jaar geleden begon als leerling stratenmaker. ,,Ik was 16 jaar, nu ben ik 66 jaar. Ik heb het mijn hele leven gedaan. En nu doe ik het voor mijn cluppie”, aldus Henk, die ’s avonds soms zo moe is dat hij amper zijn mes en vork nog kan optillen bij het eten. Maar als zijn vrouw Jannie denkt dat hij op vrijdag helemaal versleten is, vindt-ie opeens toch weer de energie om een biljartkeu op te tillen. Henk: ,,Haha, dan ga ik lekker de hele middag driebanden.”

Je bedoelt zeker ‘stoepranden’, Henk? ,,Nee, driebanden. Puntjes maken op het biljart, jongen! Deze week heb ik weer een wedstrijd in het Wapen van Maasland…”

Henk en Michael samen aan de arbeid op de club
Henk en Michael samen aan de arbeid op de club

Zoon Michael heeft het vak van zijn vader geleerd en is stratenmaker bij de gemeente. Ook een vakman eerste klas, die met dezelfde snelheid werkt als zijn vader. Hij offert vrije dagen op om bij de club een handje te helpen. Nou ja, zeg maar gerust twee hele grote handen.  En dan voetbalt en traint hij ook nog bij het eerste elftal van VDL. 

MOOIE TOESPRAAK

Afgelopen zaterdag kregen vader en zoon een mooie toespraak vlak voor de wedstrijd van het eerste elftal tegen SC Monster. We denken dat we namens de hele club mogen spreken als we beide mannen, die ook al heel lang lid zin van de club, een enorm compliment geven voor hun inspanningen. Ook de trainer van VDL 1 had zaterdag mooie woorden voor beide mannen. 

En dan te weten dat moeder Janny ook al een aardig leven als vrijwilliger achter de rug heeft bij VDL. Ze heeft jaaaren achter de bar en in de keuken gestaan. En was op alle drukke dagen een gouden kracht.

En oh ja, na het uitreiken van de bloemen speelde Michael gewoon nog even 90 minuten een berenpartij tegen Monster…

Henk en Michael, grote klasse en dik verdiend. 

En zo gaat het vakwerk er dan uitzien rond het nieuwe clubgebouw
En zo gaat het vakwerk er dan uitzien rond het nieuwe clubgebouw

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014