REMCO SCHOL VOOR VDL MAN OF THE MATCH IN PRACHTIGE DERBY BIJ KETHEL SPALAND: 2-5

Deel dit bericht via social media.

Kijk Arwin Verburgh als coach trots staan naast zijn ‘Man of the match’ Remco Schol. Als trainer prakkizeer je wel eens als er in je selectie midden in het seizoen een gapend gat in de defensie ontstaat door een zware blessure van een dragende speler. Dan is het fijn als er in de voetballerij nog gasten rondlopen, die bereid zijn de helpende hand toe te steken.

Remco Schol krijgt van Arwin een dikke duim, als dank voor zijn uitstekende optreden
Remco Schol krijgt van Arwin een dikke duim, als dank voor zijn uitstekende optreden

Remco Schol is zo’n gozer. Een leven lang (44 lentes inmiddels) op en top sportman. Ooit uitkomend voor Feyenoord, daarna nog een leven lang prof bij VVV (nee, niet het plaatselijke toeristenburo maar de profclub in Venlo), Helmond Sport en PEC Zwolle.

Remco is tegenwoordig een talentvol jeugdtrainer bij de Feyenoord Academy. En na het Kerst Mix-toernooi met de andere trainers eind december bleek hij zowaar bereid voor een paar maanden nog de schoenen uit het vet te halen. Na zijn loopbaan had hij al afgebouwd bij wat amateurclubs.

De spelers van VDL vinden Remco een toffe kerel, leren van zijn visie en rust aan de bal en doen graag in meters veel vuil werk voor hem. En hoe gaat dat bij een warm en sociaal collectief, dat er bij VDL staat? Dan past zo’n voetballer binnen recordtijd in de ploeg.

Klinkende zege

Die onderlinge samenwerking leidde vandaag tot een klinkende 5-2 zege uit bij Kethel Spaland, dat helemaal klaar dacht te zijn voor de regioderby. De Schiedammers gingen er helemaal voor, aangevuurd door oud-VDL-coach Peter van Buren, die nog niets van zijn fanatisme heeft verloren. Aan de andere kant van de middenlijn was Arwin deze zaterdag letterlijk en figuurlijk een gekooide ‘tijger’. (Maar dat mag je vanavond weer inhalen, Arwin, dan is de ‘tijger’ weer los…).

Het publiek op het nieuwe sportcomplex bovenop de nieuwe A4 rijksweg zag, toen het eenmaal half Schiedam had doorgesjeesd en eindelijk de bestemming had bereikt, hoe VDL formidabel uit de startblokken kwam. De Maassluizers stapelden kans op kans en kwamen via een schitterende curve (boogbal over de keeper heen) van Jeroen van der Swaluw op een verdiende voorsprong.

VDL in actie voor het doel van Kethel-Spaland
Rodney maakt de 0-3 tegen Kethel-Spaland

Tim Teerlink formidabel

De thuisclub kreeg ook wat kansen, maar die werden snel onschadelijk gemaakt door doelman Tim Teerlink, die als vanouds formidabel was. (en zo oud is hij nog niet, trouwens…, ook al denkt hij zelf soms van wel).

Onder aanvoering van Remco Schol, die een meester is in het temporiseren en laten versnellen van het spel (ook een kwaliteit als je een wedstrijd kan lezen, mannen!), gaf VDL na rust pas echt gas. De blauw-witte formatie scoorde nog 4 keer (!) in de tweede helft. De ene goal nog mooier dan de andere. Kees Ketting, Rodney Remmerswaal, Nick van Haren en Melvin Louwen waren de doelpuntenmakers.

Nadat VDL veel gewisseld had deed Kethel Spaland nog wat terug (2-5), maar de buit was al lang en breed binnen.

Complimenten voor spelers

John Bekker speelde een puike partij, Jeroen vd Swaluw was in de eerste helft aanvallend briljant, Pieter Selhorst stond een uur lang met zijn ervaring zijn mannetje, Martin ‘Mabo’ Bos zat weer ouderwets zo dicht op zijn tegenstander dat die net als de aanvaller van CWO de vorige keer bang was dat hij richting radiologie bij zijn broer werd gestuurd (nou ja, dat was wel dichtbij aan het eind van de A4…), Nick van Haren viel sterk in en Kees Ketting liet zich niet gek maken (wat de tegenstanders op de een of andere manier wel hadden gehoopt…).

Voldaan na de 2-5 zege genieten de mannen van VDL in de kleedkamer
Voldaan na de 2-5 zege genieten de mannen van VDL in de kleedkamer

Concurrentie verliest

Waar VDL in een ander seizoen meedeed om promotie in de 2e klasse, moet het dit jaar meer opletten voor de onderste regionen. Maar vandaag zagen we ook Honselersdijk en Soccer Boys nog onderuit gaan bij de concurrentie onderin. Laten we hopen dat we de weg naar boven kunnen voortzetten. De supporters waren in elk geval trots op deze prestatie in Schiedam.

Grote klasse mannen en een speciale pluim voor Remco. Trainers en spelers zijn blij met zijn steun.

Minuut stilte voor Ger van Duikeren

Voor aanvang van Kethel Spaland – VDL had een minuut stilte plaats als eerbetoon aan oud-speler Ger van Duikeren die kort voor het weekeinde is overleden. Ook speelden alle spelers van VDL 1 met een rouwband in deze competitie-thriller. Op het sportpark was het muisstil en menige VDL’er sprak van een plechtig eerbetoon aan Ger, die trots zou zijn geweest op dit eerste elftal en het respect van de huidige generatie voor zijn langdurige steun aan VDL en vroegere voetbalkunsten. Rust Zacht, Ger…

VDL in het (verplichte) geel  houdt samen met de thuisclub een minuut stilte
VDL in het (verplichte) geel houdt samen met de thuisclub een minuut stilte

De stand in de 2e klasse C 

Schermafbeelding 2017-02-18 om 18.14.11 Schermafbeelding 2017-02-18 om 18.14.31

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014