PROFESSIONELE KEEPERSACADEMIE ARJAN VAN DER KAAY OP ZONDAG VAN START BIJ VDL!

Deel dit bericht via social media.

Geweldig nieuws voor alle keepers! Wil je naast de trainingen bij je club VDL  nog extra trainingen, net die extra kwaliteit toevoegen aan jouw talent? Dan kan dat vanaf komende zondag 27 augustus op het prachtige sportcomplex van onze vereniging.

GRATIS KEEPERSCLINIC TER KENNISMAKING VOOR VDL KEEPERS EN KEEPSTERS

Voormalig profkeeper Arjan van der Kaay, tevens keepertrainer van de Feyenoord Prof Academy, heeft zijn alom gerenommeerde Keepers Academie vanaf dit seizoen geplaatst op het sportcomplex van VDL in Maassluis.

Begin september start hij met de najaarsmodule. Voor die tijd krijgen de VDL keepers van 6 jaar tot 19 jaar – bij meisjes en jongens – de gelegenheid om een clinic te volgen. Die clinic is dus komende zondag 27 augustus.

HOE MELD IK ME AAN?

De keepersclinic staat zondag onder leiding van Arjan van der Kaay en zijn vijf mede-keeperscoaches.

Je leert alle facetten van het keepersvak

De training start om 10.45 uur en duurt tot 12.00 uur.

Inschrijven kan op www.keeperschoolvanderkaay.nl

Vanaf 9.30 uur is het complex geopend en is de kantine open voor een heerlijke kop koffie.

De groepen bestaan tijdens de clinic uit maximaal 5 deelnemers per trainer.

Na inschrijving van uw zoon en/of dochter wordt bekend gemaakt in welke groep hij of zij zal worden ingedeeld.

Ben je geen lid van VDL, dan dien je voor deze clinic zondag  € 10,00 over te maken. 
Na afloop van de keepersclinic wordt er een certificaat van deelname overhandigd.

ENTHOUSIAST DAARNA? SCHRIJF JE DAN IN VOOR DE NAJAARSCURSUS

Als je enthousiast bent, of misschien nu al bent, door de komst van een professionele keepers academie, kun je via de website www.keeperschoolvanderkaay.nl je aanmelding doen voor de najaarscursus.

Heerlijke trainingen, waarin aan de techniek wordt geschaafd!

De najaarscursus wordt elke zondagochtend op het sportcomplex van VDL gehouden. We geven je hieronder de data, zodat je rekening kunt houden met het hele programma.

Arjan van der Kaay heeft speciaal voor VDL gekozen vanwege de uitstekende faciliteiten die de blauw-witte club in Maassluis te bieden heeft. Ook de goede bereikbaarheid voor iedereen in de regio is belangrijk voor hem.

ALLE DATA VAN KEEPERSCURSUSSEN

3 September-Keeperschool les 1

10 September-Keeperschool les 2

17 September-Keeperschool les 3

24 September-Keeperschool les 4

  1 Oktober-Keeperschool les 5

  8 Oktober-Keeperschool les 6

15 Oktober-Keeperschool les 7

22 Oktober-Keeperschool les 8

29 Oktober-Keeperschool les 9

 5 November-Keeperschool les 10

12 November-Keeperschool les 11

19 November-Keeperschool les 12

26 November-Inhaalles 

1ste deel Wintercursus zondagochtend van 9.30 uur tot 13.00 uur. 

  3 December-Keeperschool les 1

10 December-Keeperschool les 2

17 December-Keeperschool les 3

Winterstop geen Keeperschool.

24 December geen Keeperschool

31 December geen Keeperschool

    7 Januari      geen Keeperschool

14 Januari      geen Keeperschool

21 Januari      geen Keeperschool

2de deel Wintercursus zondagochtend van 9.30 tot 13.00 uur.

28 Januari-Keeperschool les 4  

  4 Februari-Keeperschool les 5

11 Februari-Keeperschool les 6

18 Februari-Inhaalles

25 Februari-Vrije invulling 

Voorjaarscursus zondagochtend van 9.30 tot 13.00 uur.

  4 Maart-Keeperschool les 1

11 Maart-Keeperschool les 2

18 Maart-Keeperschool les 3

25 Maart-Keeperschool les 4

    1 April geen training ivm pasen

  8 April-Keeperschool les 5

15 April-Keeperschool les 6

22 April-Keeperschool les 7

29 April-Keeperschool les 8

  6 Mei-Keeperschool les   9

13 Mei-Keeperschool les 10

20 Mei geen training ivm Pinksteren

27 Mei-Keeperschool les 11

  3 Juni-Keeperschool les 12

10 Juni-Keeperschool Inhaalles

 

WIE IS DE MAN DIE JOU ALS JEUGDKEEPER BETER MAAKT?

Laten we even kennis maken met deze sympathieke keeperstrainer. U wilt tenslotte graag weten hoe uw zoon of dochter straks gaat trainen, wat u mag verwachten van zo’n professionele cursus.

 Arjan van der Kaay geeft zijn visie op het keepersvak en vertelt  over de ontwikkelingen van keepers binnen zijn Academie, die inmiddels in de hele regio een voortreffelijke naam heeft.

Arjan van der Kaay
“Trainen op een manier die bij keepers past”

“Weet je wat echt een kick geeft? In de laatste minuten nog even een redding maken waardoor je team de wedstrijd wint!” Voormalig profkeeper Arjan van der Kaay uit Vlaardingen kan urenlang vol passie over het keepersvak vertellen. Zijn roots liggen in het Westland, waar hij op 9 januari 1983 werd geboren in De Lier. Als jeugdspeler keepte hij bij Lyra, de amateurclub van zijn geboorteplaats. Daarna stond hij onder de lat bij Sparta en het Schiedamse SVVSMC, om vervolgens zijn entree te maken in de Eredivisie bij ADO Den Haag. Na zijn profcarrière stapte hij over naar hoofdklasser Westlandia.

Helpen geeft voldoening

Sinds een paar jaar is Arjan gestopt als keeper en heeft zich volledig toegelegd op het trainen van jeugdige keepers. “Ook in mijn actieve jaren als profkeeper heb ik altijd jeugdspelers getraind. Ik vond dat zo leuk om te doen. Het geeft me veel voldoening om ze vooruit te helpen. Dat past goed bij mijn eigen streven om mezelf altijd te willen verbeteren. Keepers zijn nu eenmaal gedreven personen die er vol voor willen gaan. Dat is ook niet gek als je kijkt hoe belangrijk een keeper is voor een team. Een klein foutje kan je al duur komen te staan.”

Bij de basis beginnen

Zijn keeperschool heeft een trainingsprogramma ontwikkeld dat perfect bij keepers past. Arjan: “Keepen begint uiteraard bij de basis. Onze trainingen kennen daarom hoofdthema’s als uitgangshouding, traptechniek, meevoetballen, 1-op-1 duels aangaan en positioneel goed staan. We bouwen een cursus stapsgewijs op per onderdeel. Daarbij blijven we veel herhalen, zodat de aangeleerde vaardigheden echt in ‘het systeem’ van de keepers gaan zitten. Zowel technisch en fysiek gaan de keepers hierdoor snel vooruit.”

Durven praten voor de groep

Naast de technische basisvaardigheden, focust het trainingsprogramma ook op sociale en communicatieve vaardigheden. “Dat vinden wij ontzettend belangrijk, omdat vandaag de dag van keepers wordt verwacht dat zij over deze vaardigheden beschikken”, zegt Arjan. “Het vergt wel een speciale aanpak, want keepers zijn vaak de stilste jongens uit de groep, terwijl op het veld juist van ze wordt verwacht dat ze communicatief ijzersterk zijn. Ze moeten aanwijzingen geven en het team coachen. Dat betekent nogal wat. Voor veel beginnende keepers is het bijvoorbeeld best moeilijk om heel hard ‘los’ te roepen, zonder zich daarvoor te schamen. Wij helpen ze in een veilige omgeving, zonder spanning en prestatiedruk, hoe ze zich over hun schaamte heen kunnen zetten. Het resultaat hiervan is dat ze zich op het veld veel vrijer gaan voelen in hun rol als keeper.”

Complete keepers

Het resultaat van de trainingsmethode is dat jonge keepers niet alleen worden opgeleid om een bal uit het doel te houden, maar uitgroeien tot ‘complete keepers’. “Dat is de nieuwe norm. Neem Manuel Neuer van Bayern München. Een complete keeper en volgens velen de beste van de wereld. Iemand die geen gekke dingen doet, altijd de rust bewaart en gefocust blijft, zijn team coacht en goed kan voetballen. Hij is niet alleen doelman, maar echt de elfde speler. Daarmee heeft hij een grote meerwaarde voor zijn elftal. Wij geloven in de kracht van dit soort keepers.”

Altijd met plezier

Naast het aanleren van technische, sociale en communicatieve vaardigheden, is er tot slot nog één element dat bij elke training van Keeperschool Van der Kaay de boventoon voert: het spelplezier! “Ik wil dat kinderen het bij ons naar hun zin hebben. Dat ze keepen nog leuker gaan vinden. Als ze na afloop van een training met een blij gezicht het veld verlaten ben ik ook blij. Om dit te bereiken beschikken we over een hechte, enthousiaste trainersgroep met niet alleen veel keeperskwaliteiten, maar vooral ook met veel oog voor het spelplezier. Dat straalt af op de kinderen. Plezier hebben in het keepen is het allerbelangrijkste; op welk niveau je ook speelt.”

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014