NICK BUURON OPENT JACHT OP TOPSCORERSTITEL VAN RODNEY REMMERSWAAL

Deel dit bericht via social media.

Nick Buuron kroonde zich tot de grote man bij VDL in de streekderby tegen Honselersdijk. In het Westland scoorde onze VDL-spits een regelrechte hattrick, die goed genoeg was voor de 3-2 zege en een flinke stijging andermaal op de ranglijst.

Nick Buuron samen met trainer Arwin Verburgh
Nick Buuron samen met trainer Arwin Verburgh

VDL maakt dankzij de voortreffelijke prestaties van de laatste weken grote kans om zich net als de laatste vijf jaar te handhaven in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Dat vinden we nog steeds heel knap, want de concurrentiestrijd is er moordend. Maar liefst vier ploegen komen onderin elk seizoen in aanmerking voor degradatie en zo ook nu.

WINNAARSMENTALITEIT

Nick Buuron stak tegen Honselersdijk in een glanzende vorm. De man die vorig jaar vader werd is elke wedstrijd goed voor een ongekende strijdlust in eht team van vDL. Hij gaat letterlijk en figuurlijk voorop en is een toonbeeld van inzet en winnaarsmentaliteit.

Daarom is het fraai dat hij zichzelf nu een keer beloonde met drie puntgave treffers. In recordtijd bouwde VDL zo aan een 3-0 voorsprong, die in de tweede helft door een late come-back van de thuisclub nog heel een in gevaar kwam. Vier minuten voor het einde kwam de 3-2 op het scorebord en toen werd het nog enkele minuten spannend.

HOOYMEIJER MAN OF THE MATCH

Interessant is het dat er plotseling een sportieve strijd is om de topscorerstitel bij VDL 1. Waar Rodney Remmerswaal op 10 goals staat, heeft Nick er nu opeens 9! In de laatste wedstrijden staan dus nog leuke dingen op het spel. Al weten beide aanvallers dat het teambelang boven alles gaat. Dat hebben ze in de afgelopen seizoenen ook laten zien.

Uiteraard werd Nick dankzij zijn hattrick ook gekozen tot Hooymeijer Man of the Match in Honselersdijk.

uitslagen9april2016

SPANNING IN DE 2E KLASSE

Honselersdijk moest voor de zesde keer een nederlaag incasseren na de winterstop. Dit uit een reeks van negen wedstrijden. Honselersdijk is afgezakt naar plaats elf en ziet het degradatiespook om de hoek kijken. De voorsprong op nummer 13 Soccer Boys is drie punten. Aan de andere kant heeft de ploeg één punt achterstand op UVS (10) en vier punten op Lyra (9). VDL lijkt te ver weg en deze ploeg lijkt zeker van handhaving, schrijft ook de WOS op zijn website.

De degradatiewedstrijd tussen Kethel Spaland en sportclub Monster eindigde in een sensationele overwinning voor de eerstgenoemde ploeg. De hekkensluiter won met maar liefst 6-2 en is terug in de race om lijfsbehoud. De achterstand op sportclub Monster is geslonken naar vijf punten. De Monsterse ploeg leed de grootste nederlaag van het seizoen en blijft op plaats twaalf staan.

Lyra leed in Vlaardingen een 2-0 nederlaag tegen CWO. De thuisploeg won met 2-0 en had die zege hard nodig in strijd om plaatsing voor de nacompetitie. Lyra blijft op de negende plaats staan. Over twee weken wacht de kraker tegen sportclub Monster en een week later wacht UVS.

HVC’10 verloor de wedstrijd tegen DoCos met 3-2, maar is de eerste regioploeg die officieel veilig is in deze klasse. Over vier wedstrijden is de Hoekse ploeg klaar, want nacompetitie zit er niet meer in.

STAND 2E KLASSE KNVB

stand9april2017

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014