MARCO VAN DER ZEE VERSTERKT OPLEIDING VDL

Deel dit bericht via social media.

De Technische Commissie van VDL is blij om te kunnen mededelen dat dit weekeinde overeenstemming is bereikt met Marco van der Zee als nieuwe hoofdtrainer en coördinator Onder 17/Onder 19 in de jeugdopleiding van onze vereniging.

Marco van der Zee kanjer onder jeugdtrainerskorps
Marco van der Zee kanjer onder jeugdtrainerskorps

De 46-jarige Maassluizer droeg als actief voetballer jarenlang op zaterdag het blauw-witte shirt van onze club, maar bekleedde na een zware schouderblessure en het behalen van zijn trainersdiploma’s bij de KNVB vele seizoenen verschillende functies binnen de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis.

Het afgelopen seizoen was hij technisch jeugdcoördinator van de  niet-selectieteams en was hij trainer van Onder 15-3 en Onder 13 3 tot en met 5.  Daarnaast is de enthousiaste Van Der Zee de grote man geweest achter de vele zondag-activiteiten aan de Lavendelstraat.

Het betekent dat ook de keepersschool van Arjan van Der Kaay met Van der Zee meeverhuist naar VDL.  

Boost voor vereniging VDL

De technische commissie ziet de komst van Van Der Zee als een boost voor de vereniging: ,,Marco heeft in de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd voor Excelsior Maassluis. Hij heeft een goed netwerk, maar is ook een echte liefhebber van jeugdvoetbal. Zijn motto is dan ook om iedere speler op zijn maximale niveau proberen te brengen, dat is precies wat aansluit bij onze vereniging.’’

In deze dug-out zal hij straks ook de coaching doen.
In deze dug-out zal hij straks ook de coaching doen.

Van der Zee zal het komend seizoen nadrukkelijk samenwerken met de technische staf van de selectie en de technische commissie.

Een van de doelstellingen is een nóg betere doorstroming van jeugdspelers te bewerkstelligen.

Gezin met drie kinderen

Van der Zee is echtgenoot van Judith en samen hebben zij drie kinderen. Dat zijn Sven (17), Lars (14) en Liv (11). In het dagelijks leven is hij zelfstandige en houdt hij zich  bezig met credit risk consultancy en sportmanagement.

Hij kijkt er naar uit terug te keren bij VDL, dat de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt en inmiddels over een volledig gerenoveerd complex beschikt met vier velden en een totaal nieuwe kleedaccommodatie.

Kampioen met vriendenteam VDL 3

,,De laatste keer dat ik bij VDL actief was werd ik kampioen met het derde elftal. Een mooie periode met vrienden. Na een blessure heb ik op donderdagavond nog genoten van het 7 tegen 7-voetbal met diezelfde jongens, totdat juist daar mijn hele schouder in de kreukels raakte. Dat was het moment om een stap naar een positie langs de kant te maken en mijn trainerspapieren te halen. En ook dat is prachtig, weet ik nu. Het is heerlijk om je te blijven ontwikkelen en ook jeugd te laten ontwikkelen’’, zegt hij.

Bestuur en TC van VDL wensen Marco veel succes en denken namens al het jeugdkader te spreken als we zeggen dat we blij zijn met zijn terugkeer aan de Sportlaan!

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014