JORDI CUIJPERS MAN VAN DE WEDSTRIJD BIJ VDL D1

Deel dit bericht via social media.

We hebben natuurlijk vaak bij het eerste elftal van VDL een man van de wedstrijd. Dat is leuk als je daar wordt uitgeroepen tot de beste van de hele zaterdag. Vandaag was die Hooymeijer Man of the match uitverkiezing een keer niet voor een speler van het eerste elftal, maar bij uitzondering voor jeugdkeeper Jordi Cuijpers.

Jordi Cuijpers is een talentvolle keeper in de opleiding van VDL
Jordi Cuijpers is een talentvolle keeper in de opleiding van VDL

Wat hij in de D1 klaarspeelde, was eigenlijk ongelooflijk. Tegen Botlek zorgde hij voor een subliem optreden, waarbij hij de ene na de andere sensationele redding maakte. Een jeugdige keeper zo ongelooflijk zien groeien, zien ontwikkelen en met passie zien trainen en spelen is eigenlijk net zo’n genot als bij het eerste elftal van de club een speler zien schitteren.

Jordi staat ook een beetje symbool voor de houding en mentaliteit die je in een fijne club graag terugziet. Bescheiden, levend voor zijn sport en ook buiten het veld een sportieve jongen.

In de wedstrijd tegen Botlek had VDL het niet makkelijk. Het was een prachtduel in een hoog tempo, waarbij het spel op en neer ging. Het hele team knokte hard, maar op kritieke momenten ranselde Jordi dus de bal uit de hoeken.

De prestaties van deze kleine man zijn ook het werk van zijn keeperstrainer Peter Quack, die in weer en wind het hele jaar met hem (en andere keepers) bezig is. Petje van voor Peet en voor de klik met de door hem getrainde spelers.

Het mooie is dat als je zelf de nul houdt, de kans groot is dat je met één klein kansje een wedstrijd kunt winnen. En die kans kwam, toen Senna Penning in de zestien werd neergelegd en VDL D1 een penalty kreeg: 1-0. Punten in de tas!

VDL 1 verlies in Hoek van Holland

En ons eerste elftal zelf dan? Ja, dat ging uiteindelijk met 3-1 onderuit in de regioderby bij HVC in Hoek van Holland. Rodney Remmerswaal maakte de enige treffer voor onze blauw-witten, die gelukkig de concurrenten ook punten zagen verspelen. Het blijft daardoor spannend in de 2e klasse.

VDL was overigens verre van kansloos. De mannen van Arwin Verburgh konden zelf diverse keren scoren, maar vergaten heel lang de trekker over te halen als ze in het strafschopgebied van de ‘Hoekenezen’ kwamen.

Belangrijk is dat het elftal wel de juiste spirit heeft en die ook in de slotfase van de competitie wil tonen. Al wisten we dat de onderlinge verhoudingen wel goed zitten toen we deze week zagen hoe sterk de verbondenheid was met spits Rodney Remmerswaal, die afscheid moest nemen van zijn vader. De hele selectie was aanwezig op donderdagavond bij de condoleance en een dag later hadden de mannen nagenoeg allemaal weer vrij genomen van hun werk om bij de afscheidsplechtigheid te zijn.

Opening nieuwe kleedkamers duurt niet lang

In de avonduren zag je dit weekeinde nog grote werkzaamheden plaats vinden op het sportcomplex van VDL. In het het nieuwe kleedkamergebouw werd koortsachtig gewerkt door bouwvakkers, die door gingen met het afwerken van vloeren en plinten. Om zodoende de boel klaar te hebben als maandag de schilders de boel gaan afwerken.

DE NIEUWE ACCOMMODATIE IS NIET VER WEG MEER VAN EEN GRANDIOZE OPENING
DE NIEUWE ACCOMMODATIE IS NIET VER WEG MEER VAN EEN GRANDIOZE OPENING

Het zal duidelijk zijn dat de opening van het nieuwe clubgebouw met alle fonkelnieuwe kleedkamers niet heel lang meer gaat duren. Als vereniging zijn we er trots op dat de teams zoveel geduld hebben getoond en zonder mokken in de portocabins hebben omgekleed zonder veel luxe of wasgelegenheid. Er moest veel worden geïmproviseerd. Maar het zal straks duidelijk worden dat het dit allemaal waard is geweest.

Het bestuur houdt u via deze website op de hoogte over de ontwikkelingen en de exacte datum van de opening, die groots zal worden aangepakt.

Patricia Stam in het ziekenhuis

Soms gebeuren er dingetjes die niet altijd bekend zijn bij onze leden. Zo is Patricia Stam al enige tijd niet inzetbaar voor haar vrijwillige werk in de barcommissie, waarbij ze aanzienlijk meer deed (doet) dan alleen schema’s op te stellen om de barbezetting in orde te krijgen.

Patricia Stam nog even uitgeschakeld
Patricia Stam nog even uitgeschakeld

Patricia tobt al maanden met ernstige problemen aan haar heup. Daarnaast is ze ook nog diabetespatiente. Dat weerhoudt haar niet om zowel in haar werk als in het vrijwilligersgebeuren bij onze vereniging met veel energie zaken op te pakken. Maar een combinatie van haar klachten deed haar de afgelopen dagen plotseling in het ziekenhuis belanden. We wensen haar vanaf deze plaats namens alle leden heel veel sterkte en een voorspoedig herstel!

Wim en Nel hebben een nieuwe keuken…

Ja, dan denk je, een nieuwe keuken??? Niks van gezien bij VDL. Sterker zelfs, hij was dicht vandaag! Maar we nemen u even mee naar de privesituatie van het ijzersterke keukenduo Wim en Nel van Beijeren. Ze hebben na vele jaren hun flat aan de Bilderdijklaan mogen inruilen voor een fraaie woning in de Dijkpolder. Een echt huis met een tuin en dus ook een nieuwe keuken! En daar zal Wim zich wel weer thuis voelen...

Wim en Nel gouden horecaduo
Wim en Nel gouden horecaduo

We wensen deze beide kanjers heel veel geluk in hun nieuwe woning en gunnen hen de mooie woonruimte op alle manieren.

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014