FRAAIE ZEGE OP RHOON (1-0), TWEE GEWELDENAARS ALS MAN OF THE MATCH EN WAAROM VDL EEN VRIENDENPLOEG IS

Deel dit bericht via social media.

VDL 1 IS EN BLIJFT EEN ECHTE VRIENDENPLOEG

Met de 1-0 overwinning van VDL op Rhoon in de 2e klasse D is niets mis. Een mooie zege en, omdat de tegenstander ook prima kansen creëerde was het ook een zwaar bevochten overwinning.

Die heeft ons op dit moment met vier punten uit drie duels op een goede plek in de middenmoot geplaatst. Maar in vele opzichten betekende de zege veel meer dan zomaar drie punten.

Wie iets verder in het blauw-witte landschap kijkt en een beetje de achtergronden leert kennen, beseft dat zo’n zaterdag als vandaag nu precies belichaamt waar het bij onze club allemaal om draait. Kameraadschap, voor elkaar klaar staan en een echt verenigingsgevoel, waar we met z’n allen trots op zijn.

NIEUWE SPELERS

VDL moest in de zomer noodgedwongen afscheid nemen van enkele spelers. Jongens, zoals Nick Buuron en Jeroen vd Swaluw, maar ook doelman Tim Teerlink, die met elkaar erg veel kwaliteit vertegenwoordigden. De Technische Commissie ging, op het moment dat dit bekend werd, direct aan de slag.
Hoe werkt dat dan? Je voert als TC, samen met de nieuwe trainer Francis Janse, gesprekken met spelers die VDL een mooie club vinden en die interesse hebben om bij ons te komen voetballen in het eerste elftal.
Wat heb je te bieden als club? Veel gezelligheid, goede facliteiten, mooie velden en eindelijk een prachtige accommodatie, waar vrijwilligers hard aan werken om die fraai te houden. Alleen, tot teleurstelling van sommigen, hebben we geen enveloppen met inhoud klaar liggen. En dat betekent dat je als club in de hogere klassen van het amateurvoetbal ook veel goede spelers aan je neus voorbij ziet gaan.
Met bescheiden middelen zijn we verder gegaan en dat blijft voor ons de clubcultuur en rode draad.
Een van de nieuwe spelers die kwam, was doelman Mario Stark. Hij was de opvolger van Tim Teerlink, maar groot was de schrik bij iedereen toen Mario al kort in het nieuwe seizoen werd ingeloot op een voor hem belangrijke opleiding in het buitenland. Hij moest de club weer verlaten.

SPELERS NAAR TIM EN ESMEE TOE

Pieter Selhorst, Fred van Maaswaal en Kevin vd Kraan aan het klussen bij Tim en Esmee thuis

Op dat moment kwam een uniek initiatief van de grond. De spelers van de selectie deden massaal een beroep op hun ex-teamgenoot Tim Teerlink. Ze wisten allemaal waarom die was gestopt. Een tweede kindje erbij, een drukke baan én een flinke klus aan zijn nieuwe huis.
Eigenlijk was het verzoek meer aan mevrouw Teerlink, de gezellige en altijd enthousiaste Esmee. Als Tim nu weer eens kon komen keepen bij VDL, dan zouden de spelers van VDL de handen uit de mouwen steken bij het net aangekochte huis in Maassluis. Groot was de vreugde toen Esmee daarin toestemde.
Inmiddels zijn de mannen aan de slag gegaan in huize Teerlink, waar ook de gezinsuitbreiding al heeft plaatsgevonden. En nog mooier, elftalleider Jan Bekker ondersteunt in zijn vrije tijd Tim en Esmee ook nog eens met klussen.
Dat is nou de kameraadschap die onze club sterk maakt. Je bent geen nummer, maar je bent een gewaardeerd mens in de selectie of in welke geleding ook.

TIM EN KEES HOOYMEIJER MAN OF THE MATCH ALLEBEI

En dan is het geweldig om te zien dat Zo’n Tim op een dag als vandaag weer de sterren van de hemel keept tegen Rhoon. Dat hij weer de nul houdt dankzij waanzinnige reddingen, dat hij een inspiratie vormt voor zijn team en dat hij sportief nog altijd tot de allerbesten hoort.
En zo zie je alles, hoe moeizaam de voorbereiding ook verliep naar het nieuwe seizoen toe, langzaam weer op zijn plaats vallen.

Francis Janse feliciteert Hooymeijer Man of the Match Tim Teerlink, die waanzinnig keepte

Tegelijkertijd is het prachtig dat Kees Ketting voorop gaat in de strijd, dat hij sleurt en onvermoeibaar is. Dat hij aantoont in het amateurvoetbal een echte liefhebber te zijn.

Tim deelde de Hooymeijer Man of the Match Award met Kees Ketting, die een voorbeeld was voor zijn team.

JOHN BEKKER MATCHWINNAAR MET SCHITTERENDE VRIJE TRAP

John Bekker zorgde er met een schitterende trap in de bovenhoek voor dat de winst uiteindelijk bij VDL belandde. Vorige week nog even op de bank, maar vandaag weer terug in de basis. En dat scheelt toch een slok op een borrel, want John heeft bepaalde kwaliteiten die anderen weer net niet hebben.
Alles bij elkaar toonde iedereen de juiste spirit en zijn we net als altijd trots op de sfeer, op de punten, en op de mentaliteit van onze mannen.
Klasse!

TWEEDE ELFTAL VAN DENNIS DE VETTE SENSATIONEEL

Het tweede elftal, louter bestaand uit echte clubjongens en zelf opgeleide spelers, boekte vandaag een minstens zo mooie zege als het eerste elftal. Dat deden de mannen van Dennis de Vette en Wim Ketting, gesteund door de weer aangesloten John Klepke, bij ’s Gravenzande. Ze wonnen daar in de reserve 2e klasse KNVB met 3-1. Ze staan nu op een fraaie vierde plek na het kampioenschap en de promotie van afgelopen seizoen. Hulde mannen.

Bij een club als VDL kan het tweede elftal niet los worden gezien van het eerste elftal en andersom. De steun die de mannen van het eerste al jaren hebben van hun selectiegenoten uit het 2e, is enorm. Ook dit draagt bij aan de al jarenlang goede prestaties en daarin is de rol van Dennis de Vette groot.

UITSLAGEN, STAND EN PROGRAMMA VDL 1 in 2E KLASSE D KNVB

DE STAND EN UITSLAGEN 2E KLASSE D OP ZATERDAG 7 OKTOBER 2017

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014