BRILJANTE BUURON MAN OF THE MATCH BIJ SENSATIONELE ZEGE VDL 1 OP SC MONSTER: 3-2

Deel dit bericht via social media.

Een werkelijk briljante Nick Buuron is bij VDL 1 tegen SC Monster 1 gekozen tot Hooymeijer Man of the Match. De spits van ons eerste elftal leverde qua inzet én qua bijdrage bij de goals (1 doelpunt en een assist in de slotseconden!) alles waarop je bij een geroutineerde klassespeler in het amateurvoetbal hoopt.

Nick Buuron (l.), door zijn spel en door de manier waarop hij voorop gaat in de strijd, dik verdiende Hooymeijer Man of the Match
Nick Buuron (l.), door zijn spel en door de manier waarop hij voorop gaat in de strijd, dik verdiende Hooymeijer Man of the Match

THRILLER VAN DE BOVENSTE PLANK

In de bibliotheek bij de Koningshof in Maassluis hebben ze een hele plank vol met thrillers, maar die zijn nog niet zo spannend als de laatste tien minuten van de kraker tussen VDL en Monster. Het is een wonder dat bij niemand zijn rikketik op hol sloeg.

Tien minuten voor tijd stond VDL op een prachtige 2-0 voorsprong en dacht iedereen dat de buit binnen was. Maar toen kwamen de bezoekers, die dicht bij VDL op de ranglijst stonden, als monsters uit het boze bos terug in de race. Na de 2-1 drukten de mannen van Sportclub  Monster door en dat leverde in de 93e minuut de gelijkmaker (2-2) op. Heel de aanhang van Monster in extase.

Rodney, ook weer goed voor een goal tegen SC Monster
Rodney, ook weer goed voor een goal tegen SC Monster. FOTO’S RONALD WAGENAAR

Maar dan ken je de spirit en de mentaliteit van Buuron en zijn maten bij VDL nog niet. Onder aanvoering van de blonde spits gingen de blauw-witten nog dieper in blessuretijd  (97e minuut) andermaal op zoek naar de winnende treffer. En die kwam! Buuron won het kopduel en leverde de assist voor het niet te houden loopwonder Melvin Louwen, die met een snooker-shot in de verre hoek laag over het veld de 3-2 binnenschoot.

Melvin Louwen, de maker van de 3-2
Melvin Louwen, de maker van de 3-2

Uiteindelijk was heel VDL het erover eens dat de overwinning dik verdiend was. Want eerder bij de 2-2 kregen we al een schitterende kans toen Nick alleen op de keeper afging en tot zijn verbijstering zijn lob naast het doel zag belanden.

KNAPPE SERIE: 13 PUNTEN UIT 5 DUELS

Rodney Remmerswaal en Nick hadden VDL in de eerste helft (rust 1-0) en de tweede helft aan de andere goals geholpen. Maar niet dat het een one-man show was, hoor. De vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden – de andere partij eindigde gelijk en dus heeft VDL een serie met 13 punten uit vijf duels ! – kwam andermaal tot stand dankzij een geweldig collectief.

DOELMAN TEERLINK STUURT AANHANG MONSTER NAAR ZWEMBAD

Doelman Tim Teerlink verrichtte weer wonderbaarlijke reddingen onder de lat bij VDL. In de 2e helft had hij een actie, waarbij de achter het doel aan de zwembadkant geplaatste aanhang van Monster de goal al telde, maar tot hun totale verbazing de bal nu nog aan het zoeken is in de tuin van het zwembad. ‘Timmetje’ ranselde de bal er gewoon uit.

Doelman Tim Teerlink verrichtte weer wonderbaarlijke reddingen
Doelman Tim Teerlink verrichtte weer wonderbaarlijke reddingen

DE RIJGER LEGT ALLES PLAT, TEGELS EN AANVALLERS

In het hart van de defensie controleerde en corrigeerde Remco Schol met zijn ervaring de boel weer geweldig. Leuk om te zien hoe zo’n sportman in hart en nieren binnen ‘no time’ zijn plek vindt in een gezellige groep als die van VDL. Naast hem kletste Fred van Maaswaal er weer heerlijk in. En vergeet Mike ‘Vrijwilliger’ Rijgersberg niet. De ene dag legt hij zware tegels plat op ons sportpark, de volgende dag legt hij aanvallers plat op hetzelfde park.

‘SJONNIE DE VOETBALKONING VAN CASABLANCA’

Aanvoerder John Bekker is iets lichter getint dan Karim El Ahmadi en moet nog even zijn sikkie laten staan, maar anders zou je zweren dat hij de voetbalkoning van Casablanca bij VDL is. Strooiend met goede passes en ook niet te beroerd voor het vuile werk.

In zijn totaliteit werkte iedereen het snot voor de ogen en daardoor was het prachtig om de sfeer te proeven na afloop.

MUSTAFA ZORGT VOOR FEEST: ‘ER KOMT WEER EEN KLEINE KAYA AAN!’

In de kleedkamer van VDL werd het nog dubbel feest, want wie stond daar opeens met 2 pitchers bier in de deuropening om een rondje te geven en iets bijzonders te vieren? Mustafa Kaya! Op dit moment even geblesseerd, maar dan heb je dus tijd voor andere dingen… Rodney raadde het als eerste. ,,Zeg Mus, je wordt toch geen vader, hè?’’

Daarna viel de routinier en libero van VDL met een big smile meteen met de deur in huis: ,,Ja mannen, er komt weer een kleine Kaya aan!’’ Zijn vrouw Özlem en zijn trots dat ze een tweede krijgen. Dat vonden ze in de spelersgroep allemaal geweldig.

Mustafa (r.), Fred (m.) en Rodney vieren de aanstaande uitbreiding van de Kaya's.
Mustafa (r.), Fred (m.) en Rodney vieren de aanstaande uitbreiding van de Kaya’s.

KEVIN VAN DER KRAAN WORDT OOK VADER

Kennelijk hebben die spelers van VDL als ze even niet kunnen trainen of voetballen allemaal dezelfde ideeën, want precies een week geleden kwam Kevin van der Kraan ook de kleedkamer in om zijn teamgenoten te trakteren met de mededeling dat zijn vrouw Fleur, met wie hij afgelopen zomer in Ibiza trouwde, ook zwanger is. De verdediger, die een jaar is uitgeschakeld door een afgescheurde kruisband, wordt net als Mustafa in september vader! 

Kevin van der Kraan nog een tijdje aan de kant, maar wel romantisch in het ledikant
Kevin van der Kraan nog een tijdje aan de kant, maar wel romantisch in het ledikant

Eerder kondigden we al aan dat Tim Teerlink ook uitbreiding van zijn mooie gezin krijgt.

PRODUCTIEVE WEEK

Al met al een uiterst productieve week voor VDL, dat in de bloedstollende 2e klasse naar de 8e plek op de ranglijst is geklommen en komende zaterdag Lyra thuis ontvangt. Kijk ook naar de andere uitslagen en je ziet dat in deze afdeling iedereen van elkaar kan winnen.

De uitslagen van dit weekeinde

De uitslagen in de 2e klasse C dit weekeinde
De uitslagen in de 2e klasse C dit weekeinde

De stand nu in de 2e klasse C

Stand2eklasseCMaart2017

VDL 2 OOK GEWELDIG  MET ZEGE EN TOPPOSITIE

Het 2e elftal van VDL leverde ook een knappe prestatie. Tegen Naaldwijk gingen de mannen van coach Dennis de Vette er geweldig tegenaan. Het is daar spannend in de top. Vlak voor tijd sleepte VDL de overwinning binnen (2-0) dankzij twee fraaie goals van Sharon Pikeri en Jack van der Vlugt. concurrent HVC speelde gelijk en daardoor is VDL 2 nu zes punten los. Eerder maakten we al bekend dat VDL de samenwerking met coach Dennis de Vette heeft verlengd. 

EERSTE ZEGE VOOR KIDDIEZ VAN COACH MARCEL DE BRUIJN

Ja, dan denk je dat gebeurt allemaal aan de top van onze club. Maar wat denk je dat er helemaal aan de jongste jeugdkant van onze vereniging geschiedt? Daar boekten de kiddiez na weken van grote nederlagen de eerste overwinning! Met 4-2 wonnen ze bij JHR. Wat een prachtig succes voor deze kleine mannen. Al moet je niet denken dat ze in de weken daarvoor van de leg waren. Want onder leiding van Marcel hebben ze waanzinnig veel plezier.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors VDL Maassluis

Gerealiseerd door Kiem Online | VDL - Maassluis - 2014